fbpx Téged nem érint? Soha nagyobbat nem tévedtél. | CIVILHETES

h i r d e t é s

Téged nem érint? Soha nagyobbat nem tévedtél.

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Téged nem érint? Soha nagyobbat nem tévedtél.

2019. március 17. - 14:04

 

Olvasónk a közlekedésről írt, arról a morálról és kultúráról, amely országunkat jellemzi és ezáltal saját magunkat jellemzi.

"Felhívás.
Közügy.
Tragédiák: Halál-halál hátán, megnyomorodott életek, nap mint nap.
Az élet semmi egyéb területén nem észszerű a prevenció teljes körű közüggyé tétele.
Legyen rendőr az utakon!
Ne luxus irodákban elemezgessenek sok milliós fizetésekért.
Önt nem érinti? Rohadtul téved: Bármilyen járművel vagy gyalog közlekedik, a rém felmagasodva lesújthat.
Ön hiába precíz szabály követő: tragédia esetén, hiába az igazának hangoztatása törött gerinccel, lebénult testi funkciókkal, a teljes hátralevő élete vegetatív létezésbe zuhanhat. Az sem biztos, hogy mindig a szomszédhoz, baráthoz, ismerőshöz vagy ismeretlenhez kopognak be a lélekszaggató hírrel. Szerettei elvesztésének iszonyatával.
Nincs semmi sérülékenyebb az emberi életnél. E pillanatban létezel, egészséges vagy, ám ki adhat biztosítékot az elkövetkező pillanatra? Mindannyiunknak volt, lesz tragikus kötelessége, egy vagy több hozzátartozó, rokon, barát, ismerős stb. utolsó útjára kisérése: aki ebből nem azt szűri le, hogy az ember halandó, hanem arra jut, hogy mivel eddig mindig ő kisért, ezért ő maga (és szerettei, rokonai, barátai vagy ismerősei) halhatatlan, hát az rettenetesen h… ember.
A rendőri jelenlét fékezőerő. Ahogy sok egyéb módon, pld. önuralommal, nem mindenáron való előny érvényesítéssel, oktatással stb. akár 80 %-a megelőzhető lenne a baleseteknek.

2019. március 15.
Somogyi Lajos"


 

h i r d e t é s

Kommentek