h i r d e t é s

Szokások, amik veszélyesek a középkorúakra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szokások, amik veszélyesek a középkorúakra

2018. június 25. - 13:44

 

Sajnos azon, hogy a testünk változni kezd, ahogyan egyre idősebbek leszünk, nem tudunk változtatni.

 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az anyagcsere lelassul, a hormonok változnak, az izommennyiség és a csontok szilárdsága is lecsökken. Ezeket elkerülni nem lehet, azért viszont tehetünk, hogy a folyamatok ne legyenek gyorsabbak, súlyosabbak a kelleténél, például azzal, ha elkerüljük az alábbi szokásokat.

Étteremben evés

Bár házon kívül ebédelni, vacsorázni nagyon kellemes dolog, nem biztos, hogy jó ötlet is. A középkorúaknak, akiknek a gyerekei már nagyok, esetleg ki is repültek, több alkalmuk van eljárni otthonról, sokszor az anyagi lehetőségeik is jobbak. Csakhogy több kutatás is igazolja, hogy szinte minden ember többet eszik, ha étteremben étkezik, mint otthon, ami nem tesz jót a vonalaknak.

Túl kevés folyadék

A víz létfontosságú a testünk megfelelő működéséhez, és bizonyos esetekben, mikor éhesek vagyunk, és enni szeretnénk valamit, valójában szomjúságot érzünk. Ezért is érdemes mindig meginni egy pohár vizet, ha étkezések között megéhezünk, mert így elkerülhetjük, hogy túlegyük magunkat.

Túl sok alkohol

Ha valaki szeret alkalmanként meginni egy pohár bort a vacsorája mellé, azzal nincs semmi gond. Csakhogy a borban (és az alkoholban általában) sok a kalória és a cukor. Ráadásul kutatások igazolják, hogy azok, akik étkezéskor alkoholt fogyasztanak, hajlamosabbak többet enni is. Éppen ezért a középkorúaknak az alkohollal is érdemes fokozottan mértékletesnek lenni.

 

Helytelen táplálkozás és életmód

 

Az étkezések közötti nassolást érdemes egészséges ételekkel megoldani, ehhez viszont fontos tisztában lenni azzal, hogy mi az, ami valóban egészséges. A müzliszeletek, fehérjeszeletek például szinte mind rengeteg cukrot tartalmaznak. A legjobbak a nyers zöldségek, gyümölcsök, mértékkel az olajos magok és az alacsony zsírtartalmú tejtermékek. Ezen felül pedig törekedni kell arra, hogy minél több rostot fogyasszunk - ez segít kordában tartani az étvágyat, és mozgásban tartja az emésztést. Emellett nem szabad elfeledkezni a rendszeres testmozgásról, amely ebben a korban a lassuló manyagcsere miatt kiemelten fontos.

Forrás:  brightside.me / hazipatika.com


 

Kommentek

h i r d e t é s