h i r d e t é s

Szóboksz és sorosozás: Németh Szilárd szerint Soros megbízottjai pofont provokálnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szóboksz és sorosozás: Németh Szilárd szerint Soros megbízottjai pofont provokálnak

2017. április 24. - 16:19

 

Főként egymást sértegették a különböző pártok képviselői a parlament hétfői ülésén napirend előtt. - írja az index.hu.

Németh Szilárd Fidesz-alelnök Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: index.hu

Új információk alig hangzottak el, mégis érdemes néhány mondatban összefoglalni, ki mit mondott, hogy lássuk, milyen narratívát építenek az egyes pártok. Ki folytat propagandát?

Itt van például rögtön az LMP-s Hadházy Ákos és Dömötör Csaba államtitkár szócsatája. Az LMP társelnöke arról a jelenségről beszélt, hogy a kormány milyen propagandát folytat, hogyan téveszti meg az embereket, ferdíti a tényeket, ráadásul közpénzen.

Nekünk nincs közpénzen működő sajtónk, igazunk van

 – mondta Hadházy.

Erre a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azzal vágott vissza, hogy az igazi propagandát az LMP folytatja. Dömötör felemlegette azt, hogy Hadházy március 15-én férgeknek nevezett bizonyos, LMP-vel egyet nem értő embereket. (Hadházy később bocsánatot kért az erős megfogalmazásért.)

Ez az igazi agitációs propaganda, amit a 80-as években hallottunk!

– mondta Dömötör Hadházynak. Az államtitkár ebből következtetett arra, hogy az LMP-nek jó helye lesz „a baloldali összeborulásban”, holott az LMP folyamatosan kizárja a közös listát a baloldali pártokkal.

Németh Szilárd: Soros György megbízottjai pofont akarnak

Érdekes volt ezek után hallgatni Németh Szilárd Fidesz-alelnök felszólalását, aki mintha csak Hadházy felszólalását akarta volna illusztrálni, szünet nélkül Soros György-özött a tényszerűséget többször is mellőzve. 

Például Németh először köszönetet mondott a rendőröknek, akiket az elmúlt időszakban folyamatosan

provokáltak Soros György megbízottjai, várták, hogy egy pofon elcsattanjon.

Németh nem konkretizálta, milyen esetekre gondol, de köszönetet mondott az utcákon és a határon „humánusan, törvényesen és szakszerűen” eljáró rendőröknek.

A beszéd második részében pedig szünet nélkül Soros Györgyöt támadta, aki Brüsszelben tárgyal a héten Jean-Claude Junckerrel. A fideszes alelnök megismételte a sokat hallott kormányzati panelt:

Soros illegális bevándorlókkal akarja Európát elárasztani, el akarja érni az „automatikus szétosztást”, nyomást akar gyakorolni Magyarországra. Majd feltette a kérdéseket: „Ki hatalmazta fel ezt Soros Györgyöt? Szavazott erre a Sorosra valaki Magyarországon?”

A választ önmaga, majd Dömötör Csaba államtitkár adta meg: nem szavazott Sorosra senki, és úgy lehet megállítani, ha mindenki visszaküldi a nemzeti konzultációkat.

index.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s