h i r d e t é s

Szlovákia történetében először ül a vádlottak padjára egy volt kormánytag

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szlovákia történetében először ül a vádlottak padjára egy volt kormánytag

2019. május 14. - 06:54

 

Róbert "Kýbel" L., a Sýkora-klán életfogytiglanra ítélt bandavezére, aki ellen Pavol R. volt gazdasági miniszterrel és a Markíza TV volt igazgatójával együtt vádat emeltek Silvia Volzová meggyilkolásának előkészítése ügyében, egy szakértői vélemény szerint igazat mond. - írja a ujszo.com.

Forrás: parameter.hu

Róbert L. a nyomozók előtt korábban cáfolta Mikuláš Č., a szintén életfogytiglanra ítélt besztercebányai (Banská Bystrica) bandavezér verzióját, mely szerint a volt TV-igazgató 1997-ben megrendelte volt üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolását. Az alvilági alakoknak, akiket megbízott az emberöléssel, Mikuláš Č. állítása szerint 20-40 millió korona közötti összeget ajánlott fel. Ezt a verziót megerősítette Miloš K., a maffiafőnök egykori bűntársa is. Az ügyben Pavol R., Kýbel, Mikuláš Č. és Miloš K. ellen emeltek vádat.

Marek Para, Róbert L. ügyvédje hétfőn a TASR hírügynökségnek elmondta: ügyfelét egy elismert szakértő hazugságvizsgálatnak vetette alá, amely azt mutatta ki, hogy a vádlott igazat beszél. Az ügyvéd az említett szakértői véleményt csatolta a bírósági ügyirathoz.

Pavol R. már korábban képtelenségnek nevezte Mikuláš Č. vallomását, és azt állította, hogy a Černák-bandával azért lépett kapcsolatba, hogy megbizonyosodjon róla, hogy nem éppen Volzová rendelte-e meg az ő meggyilkolását.

Az első főtárgyalásra az ügyben jövő csütörtökön (5. 23.) kerül sor a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben, a Pozsony II Járásbíróság bírói tanácsa előtt. A tárgyalás várhatóan pénteken (5. 24.) is folytatódni fog. 

Az önálló Szlovákia történetében először ül a vádlottak padjára egy volt kormánytag, akit gyilkosság előkészítésének bűncselekményével vádolnak. Korábban több volt szlovák miniszter is bíróság elé került, de egyik sem ilyen súlyos bűncselekmény miatt.

Pavol R. továbbra is szabadlábon védekezhet. A Pozsonyi Kerületi Bíróság tavaly májusban elrendelte Pavol R. pártfogói felügyeletét, ezen kívül elektromos karperecet kell hordania és tilos külföldre utaznia. 

Pavol R. ellen vádat emeltek az ún. televíziós váltók ügyében is. Az ügyet, amelyben a másik vádlott Marian K. vállalkozó, a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróság fogja tárgyalni.

ujszo.com


 

h i r d e t é s