h i r d e t é s

Szinte "atomtámadásra" készülnek a Balatonnál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szinte "atomtámadásra" készülnek a Balatonnál

2021. március 10. - 06:12

Tanulva abból, ahogyan tavaly oly sokan "használták" a Balatont, üzent a nyaralótulajdonosoknak a Balatoni Szövetség.

CIVILHETES olvasói fotó

Tömegekre számítanak a korlátozások idején a Balatonnál, ezért az üdülőövezetbe érkezőket arra kérik, intézzék el ügyeiket és a bevásárlást lakóhelyükön - írta meg korábban a Balatoni Szövetség kérése alapján az Infostart is. Az InfoRádióban Lombár Gábor elnök, Balatonfenyves polgármestere részletesebben is beszélt a helyzetről.

Az elmúlt egy évben több esetben is látszott, hogy sokan a tónál nagyobb biztonságban érzik magukat, de hogy ez meg is valósuljon, ahhoz az előírások maximális betartása szükséges - fejtette ki. "A Balatont tavaly is sokan használták, és úgy gondolták, hogy ha itt süt a nap és szép a tó, akkor lehetséges, hogy a vírus sem úgy működik, mint másutt. Jelentem, ugyanúgy, sőt! Tehát feleslegesen ne terheljük az itteni kereskedelmi és egészségügyi hálózatot, van elég bajuk így is" – fejtette ki Lombár Gábor.

Nagy valószínűséggel a kereskedők követik az igényeket és felkészültek a várható nagyobb vásárlókörre, de ezzel együtt az a kérés, hogy a nagy bevásárlásokat inkább valamelyik bevásárlóközpontokban végezzék a Balatonhoz érkezők.

Elsősorban természetesen az élelmiszerellátást említette a fokozott vásárlási érdeklődés középpontjaként a polgármester, aki megjegyezte: "mi magyarok olyanok vagyunk, hogy ha azt halljuk, hogy holnaptól valamilyen intézkedés jön, vagy két-háromnapos hétvége következik, akkor általában felkészülünk egy atomtámadásra, annyira bevásárolunk".

De ezeket el kell hagyni, mert feleslegesek és most csak gondot okoznak - hívta fel a figyelmet. (Infostart)


h i r d e t é s

Clicky