h i r d e t é s

Szili Katalin nagy találkozása a hazatelepülésen gondolkodó magyarokkal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szili Katalin nagy találkozása a hazatelepülésen gondolkodó magyarokkal

2020. március 09. - 07:31

 

A Nagy-Britanniában élő magyar családok közül sokan gondolkodnak a hazatelepülésen, mert drága a brit óvodai ellátás, a magyar kormány családtámogatói intézkedései pedig vonzóak. Ezt mondta Szili Katalin, miután meglátogatta a Walesben élő magyar közösséget.

Szili Katalin - Forrás: MTI

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnöki megbízott – ez a jelenlegi munkaköre az egykoron szocialista színekben funkcionáló volt házelnöknek – bizonyára sok magyar családtól kérdezte meg, hogy gondolkodnak-e a hazatelepülésen.

– Igen, gondolkodunk – mondta Szili Katalinnak sok Walesben élő magyar család. – Itt drága az óvoda, míg Magyarországon olyan kormány van, amelynek családtámogatói intézkedései nagyon vonzóak a számunkra.

Persze, lehet az is, hogy nem így kérdezte a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnöki megbízott a magyar családokat, hanem ennél általánosabban tette fel nekik a kérdést. Azt kérdezte tőlük, hogy min gondolkodnak mostanában.

– Azon, hogy hazatelepüljünk – vágták rá a Walesben élő magyar családok. – Itt drága az óvoda, míg Magyarországon vonzóak a kormány családpolitikai intézkedései.

Érdekesek ezek a Walesben élő magyar családok. Most kezdenek gondolkodni, ahelyett, hogy akkor gondolkodtak volna, amikor elmentek Walesbe dolgozni.  Akkor nem jutott eszükbe a gondolkodás, úgy mentek ki Walesbe, hogy bele sem gondoltak abba, milyen sokba kerül ott az óvoda, miközben idehaza van egy kormány, amely vonzó családtámogató intézkedésekkel várja őket. Nem is értjük, miért nem gondoltak erre akkor, és miért csak most gondolnak erre, amikor Szili Katalinnal találkoztak.

Persze, gondolkodni sohasem késő. Talán egyszer a Walesben élő walesiek is eljutnak oda, hogy rájöjjenek: náluk drága az óvoda, Magyarországon viszont vonzóak a családokat támogató kormány intézkedései. Szili Katalin, ha legközelebb Walesben jár, az ott élő walesi családokat is megkérdezhetné arról, hogy drága-e az óvoda, és hallottak-e már a magyar kormány vonzó családtámogató intézkedéseiről.

Hátha ettől a ma még Walesben élő fehér, keresztény és heteró walesi családok is elkezdenek gondolkodni azon, hogy a jobb élet reményében áttelepüljenek Magyarországra.

Föld S. Péter / hirklikk.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s