h i r d e t é s

Százmilliárdok olimpiára, de nincs 15 milliárd a tömegközlekedésre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Százmilliárdok olimpiára, de nincs 15 milliárd a tömegközlekedésre

2015. június 24. - 08:39
0 komment

 

Kedden a Fővárosi Közgyűlés 25:2-es arányban megszavazta a minimum 774 milliárd forintba kerülő 2024-es olimpiai pályázatot. 

Nem sokkal később Tarlós István főpolgármester a szünetben arról panaszkodott az újságíróknak, hogy 20-25 milliárd forint hiányzik a budapesti tömegközlekedés büdzséjéből.

A mai közgyűlési ülésen az Index beszámolója szerint 
„több volt az élsportoló, mint egy világbajnokságon” (köztük Kovács Kokó István, Kovács Ágnes, Berki Krisztián, Kozák Danuta, Gyurta Dániel, Erdei Zsolt, Szilágyi Áron, Kemény Dénes). A fővárosi tömegközlekedés helyzete ugyanakkor olyannyira nem rózsás, hogy Tarlós járatritkítások bevezetését sem tartja lehetetlennek.

A HVG.hu beszámolója szerint Horváth Csaba MSZP-s képviselő is igennel szavazott az olimpiai pályázatra. Az olimpiai pályázatot a fővárosi közgyűlésben egyedül leszavazó LMP-s Csárdi Antal azt nyilatkozta: az olimpia ötlete nem életszerű, a megvalósíthatósági tanulmány pedig „propagandisztikus anyag”. Korábban az Együtt elnökségi tagja, Pataki Márton, aki egyúttal a Fővárosi Közgyűlés Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának nem képviselő tagja, is bírálta a terveket: szerinte a kiadásokat alulbecsülték, a remélt bevételeket túlságosan nagynak tünteti fel a kormány a 2024-es olimpiával kapcsolatban.

A tervezett olimpiáról készített megvalósíthatósági tanulmány 2984 milliárd forint potenciális nemzetgazdasági többletjövedelemmel számol, míg az olimpiához szükséges befektetés összegét 774 milliárd forintra becsülte.

 

168ora.hu (Címlap: Forrás: index.hu)

Posted by SEJT on 2015. június 23.

 

Kommentek

h i r d e t é s