h i r d e t é s

Százezres tüntetésre készül az ellenzék március 15-én

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Százezres tüntetésre készül az ellenzék március 15-én

2022. január 21. - 09:33

 

Még nem tudják, mi lesz, ha kétharmad nélkül nyernek.

Márki-Zay Péter - Forrás: MTI/Mónus Márton

Márki-Zay Péter a Magyar Hangnak adott interjújában többek között elmondta, hogy nem szűnik meg a rezsicsökkentés és az ellenzékből alakuló kormány nem veszi el a 13. havi nyugdíjat sem. Bevallotta, hogy stresszes a feladat a jelöltség, de egyáltalán nem bánta meg.

Elmondta a véleményét a jelenlegi magyar média helyzetről, viszont azt nem merte nyíltan kijelenteni, hogy lennének a pártelnökök között „árulók”, inkább csak reméli, hogy nincsenek. Polt Pétert mindenképp börtönbe küldené„A bűnözők börtönbe mennek”– mondta a miniszterelnök-jelölt. Igaz, ehhez az is szükséges, hogy az ellenzék kétharmaddal nyerjen, ha nem így lesz de mégis kormányt alakít az ellenzék, Márki-Zay Péterék egyelőre nem tudják, hogy fog megtörténni az elszámoltatás. 

Márki-Zay Péter az interjúban azt sugallta, hogy ellenzék, nem gondolkodik köztársasági elnök-jelöltről „hiszen a Fidesz kétharmaddal a jelenlegi törvények értelmében megválaszthatja Novák Katalint köztársasági elnöknek” – mondta.

Az interjúban szó esett a március 15-i békemenetről, amit a Fidesz tart. Arra a kérdésre, hogy az ellenzék mivel készül, és, hogy eltudják-e kerülni az október 23-i fiaskó megismétlődését, Márki-Zay Péter azt válaszolta: "Október 23-a túl szorosan követett egy olyan előválasztást, melyen az ellenzékiek egy része nem érezte győztesnek magát, a pártoknak el kellett végezniük a gyászmunkát. Bár hosszú folyamat volt, de talán mostanra ezt már elvégeztük. Egy közös, 2018. áprilisihoz hasonló nagyszabású, százezres tüntetésre 2022. március 15-én is lesz esély." (168.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s