h i r d e t é s

Sokan nem engedhetik meg maguknak a pihenést

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sokan nem engedhetik meg maguknak a pihenést

2020. június 09. - 07:21

 

Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő úgy látja, hogy júliusban és augusztusban várhatóan a népszerű, vízparti területeken – így a Balaton környékén is – jelentős lesz a belföldi turizmus.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az augusztus 20-i hétvégére már alig találni szabad szálláshelyet. A szakértő úgy vélte: „a belföldi turizmus egy kis részben kárpótolja a szolgáltatók veszteségeit”.

A turisztikai szakújságíró elmondta: „ennek az időszaknak azok lesznek a nyertesei, akik „békeidőben” is a belföldi turizmusra fókuszáltak. Ellenben a budapesti szolgáltatókról ez már egyáltalán nem mondható el. Ők ugyanis jelentős részben a külföldi turizmusból éltek, így továbbra is nagy bajban lesznek.”

Felmérések szerint, a magyarok fele belföldi utazást, míg 12 százalékuk külföldit tervez. Majd kifejtette: „a külföldi utazásainkat nagyban befolyásolja a napról-napra változó határátlépési szabályozás. Ezért javallott indulás előtt kellően tájékozódni a célországi helyzetről. Annyi bizonyos, hogy a repülőtereken, repülőkön teljesen új járványügyi rend alakult ki. A maszkviselés mindenhol kötelező, illetve nem várható, étel vagy ital vásárlása a gépeken.” Bár Kiss Róbert Richárd nem rendelkezik egzakt adatokkal, jól látható, hogy a válság hatására, növekedett azoknak a száma, akik semmilyen utazást nem engedhetnek meg maguknak. (hirklikk.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s