h i r d e t é s

Sok napsütéssel hízeleg a szerda, de hűvös marad

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Sok napsütéssel hízeleg a szerda, de hűvös marad

2020. április 01. - 06:19

 

Szerdán délelőtt gyengén felhős vagy derült lesz az ég, sok napsütésnek örülhetünk. - írja az idojaras.hu.

Nyílik a hóvirág (Galanthus) az Alcsúti Arborétumban, Alcsútdobozon. Forrás: MTI Fotó: Vasvári Tamás 2

Délután sok napsütés várható, kevés felhő lesz az égen. Csapadék nem alakul ki. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Szerdán sem érkezik időjárási-front fölénk. A reggeli lehűlést markáns melegedés követi, amely elsősorban a vérnyomásproblémákkal élőket viseli meg.

Orvosmeteorológia

Szerdán frontmentes lesz az idő. Az éjszakai időszakban erősen lehűl a levegő, az ország nagy részén fagyra kell készülni, a minimum-hőmérséklet értékei -4, -9 fok között alakulnak. - írja a meteoklinika.hu.

A fagyos reggeli időszakban kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek, de ezek a tünetek délutánra nagyrészt mérséklődnek. Amennyiben napközben is hasonló panaszokat tapasztal alkalmazzon meleg borogatást és egy átmozgató torna is mérsékelheti a tüneteket.

A délelőtt folyamán melegedés kezdődik, délutánra a 10, 13 fokot is elérhetik a délutáni csúcsértékek, ami azt jelenti, hogy helyenként a 18-20 fokot is elérheti a napi hőingás mértéke. A melegedés melegfrontot jellemző tünetek okoz, az érintettek körében migrén, fáradékonyság és alvászavar jelentkezhet. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást okoz, de enyhébb szívpanaszok is felléphetnek. A krónikus betegek és az idősek a leginkább veszélyeztetettek, nekik ajánlott többet pihenni.

Szabadtéri programoknak kedvez az idő, de a kormány rendeletének megfelelően csak a legszükségesebb esetben hagyja el otthonát. A napsütés jót tesz a hangulatnak és most a szél sem ront a hő-és komfortérzeten. Az immunrendszer támogatása most is fontos, ajánlott fokozni a C-és D-vitamint bevitelt.

A pollenszint közepes, a legtöbb panaszt a ciprus-és tiszafafélék okozzák. Az allergiások a kora esti órákban szellőztessenek és kerüljék a tejtermékek fogyasztását. A légszennyezettség a Tiszántúlon magas, egyes nagyvárosokban veszélyes a levegő minősége.

A közlekedést veszélyes időjárási jelenség nem veszélyezteti, de a napsütés zavaró lehet. Az utakon fokozott figyelem javasolt, vezessen nagy körültekintéssel.

Vezető tünetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás, migrén, ízületi panaszok, fáradékonyság.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s