h i r d e t é s

Rövidítik a SZÉP-kártyák kedvezményes felhasználási idejét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Rövidítik a SZÉP-kártyák kedvezményes felhasználási idejét

2022. október 06. - 09:41

A turizmus és a vendéglátást támogatná ily módon a kormány.

Nagy Márton és SZÉP-kártyák

2023. május 31-ig lehet kedvező adózás mellett felhasználni a SZÉP-kártyákat, írja csütörtöki közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Közölte, a SZÉP-kártya jelentős adókedvezményt biztosít a lakosság számára, hiszen ezáltal a kártyatulajdonosok 15 százalékkal több pénzt használhatnak fel vásárlásaik során. A kormány a turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megőrzése érdekében arról döntött, hogy ezen adókedvezmény érvényesítését időponthoz köti.

A SZÉP-kártyák alszámláin 2022. október 15-ig jóváírt összegeket 2023. május 31-ig lehet kedvező adózás mellett felhasználni, ezt követően a kártyatulajdonosnak a teljes adótartalmat meg kell fizetnie. A kormány döntése értelmében a jövőben a 15 százalékos kedvezmény egy évig használható fel.

Korábban a pihenő kártyára utalt béren kívüli juttatás összege, tehát maga a cafeteria keret az utalást követő második naptári év május 31-ig, szerencsés esetben tehát akár két és fél évig is a főkártya- és társkártya birtokos rendelkezésére állt.

Jelenleg mintegy 100 milliárd forintnyi alvópénz található a SZÉP-kártyák szálláshely, vendéglátás és szabadidő alszámláin annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány idején a felhasználás ösztönzése érdekében a kormány eltörölte a felhasználási korlátokat, így például lehetővé tette az alszámlák közötti átjárhatóságot.

Az érintett ágazatok alig tették túl magukat az akkori válság hatásain, most a háború, a ránk erőltetett és elhibázott brüsszeli szankciók, valamint az ezek hatására előálló energiaválság miatt újabb rendkívüli kihívások előtt állnak

– fogalmazott Nagy Márton. (24.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky