h i r d e t é s

Rendőröket vethetnek be a hajléktalanok ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rendőröket vethetnek be a hajléktalanok ellen

2018. október 10. - 12:40

 

Ez lesz majd a hőstett!

A kép illusztráció! - Forrás: nol.hu

A budapesti hajléktalanság problémájára rálátó három egymástól teljesen független forrás is arról számolt be, hogy nagy rendőrségi akció készül a jövő hét elején, minden valószínűség szerint október 16-án és 17-én – írja a Mérce. A portálnak nyilatkozók szerint a rendőri fellépés nemcsak a hajléktalan emberek belső kerületekből való kiszorítását célozza meg (bár elsősorban azt), mivel felmerült a külterületeken, saját készítésű kunyhókban élők elleni razzia is. "Az intézkedés nagyszabású lesz, erre engednek következtetni azok a beszámolók, melyek szerint egyes külső kerületek kapitányságainak rendőreit is bevezénylik a belső kerületekbe" – írják.

Az feltételezett akció(k)ra azért lehet szükség, mert október 15-én lép életbe az az új szabályozás, amely országosan tiltja, hogy a megfelelő lakhatással nem rendelkező emberek az utcán tartózkodjanak. Az új szabályok értelmében, ha 90 napon belül háromszor is figyelmeztetnek a rendőrök egy hajléktalan embert amiatt, mert közterületen él, szabálysértési eljárást indítanak ellene.

Ahogy azt Mérce szerzője megjegyzi: "A túlterhelt és nem elégséges ellátórendszer mellett a rendészeti fellépés nem old meg semmilyen problémát. A rendőrség fellépése csak annyit tud elérni, hogy egyik helyről másikra helyezi át azt. Erre engednek következtetni a jövő heti akcióról szóló információk is: a főváros belső kerületeiből való kiszorítással csak a külső kerületekre nehezedő nyomás fokozódik. Ugyanez a forgatókönyv érvényesülhet a kunyhókban lakók esetében is, itt viszont már a Budapest vonzáskörzetében lévő más települések is érintettek lehetnek. (magyarnarancs.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s