fbpx Putyin: A FÁK-országok terrortámadások potenciális célpontjai | CIVILHETES

h i r d e t é s

Putyin: A FÁK-országok terrortámadások potenciális célpontjai

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Putyin: A FÁK-országok terrortámadások potenciális célpontjai

2017. április 05. - 16:52

 

A szentpétervári metrórobbantás azt bizonyítja, hogy a terrorhelyzet nem javul, a Független Államok Közösségének (FÁK) összes tagja terrortámadások potenciális célpontja – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Moszkvában, ahol a FÁK-országok biztonsági szerveinek vezetőivel találkozott. - írja a magyaridok.hu.

Vlagyimir Putyin orosz elnök is lerótta kegyeletét a hétfői metrórobbantásban meghaltak előtt; Forrás: MTI/ magyaridok.hu

Tudjuk, hogy országaink mindegyike, gyakorlatilag mindegyike terrortámadások lehetséges, potenciális célpontja

– mondta. A találkozót megelőzően a Kreml honlapján közzétett nyilatkozatában az orosz vezető hangsúlyozta, hogy a nemzetközi terrorizmussal és a szélsőséges csoportokkal szembeni hatékony fellépés érdekében a FÁK-országok szakszolgálatainak szorosan együtt kell működniük.

Emlékeztetett rá, hogy az erről szóló megállapodást 25 éve írták alá. Putyin egyébként a megbeszélésen a FÁK tagjait veszélyeztető fenyegetések között nevezte meg a szervezett bűnözést, a kábítószer-kereskedelmet, valamint a belpolitikai helyzetük külső erők általi befolyásolását is.

Az orosz elnök a nap folyamán fogadta Savkat Mirzijojev üzbég államfőt, aki

nagyon kemény intézkedéseket

szorgalmazott a szentpétervári metrórobbantás után, és közölte, hogy biztonsági ügyekben Taskent kész a szoros együttműködésre Moszkvával. Kijelentette, hogy Üzbegisztán támogatni fogja az Afganisztánnal kapcsolatos orosz álláspontot.

magyaridok.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s