h i r d e t é s

Pénzhamisítókat fogtak el a rendőrök

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pénzhamisítókat fogtak el a rendőrök

2016. január 15. - 14:29
0 komment

Az illetékes bíróság 2016. január 14-én elrendelte előzetes letartóztatását annak a 42 éves férfinak, aki társaival hamis 20.000 forintos bankjegyeket készített és hozott forgalomba.

Fotó: Police.hu

Mint, ahogy arról korábban a police.hu beszámolt, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást öt személlyel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2015. szeptembere óta - laikusok megtévesztésére alkalmas – hamis 20.000 forintos bankjegyeket gyártottak, majd hoztak forgalomba körülbelül 6 millió forint értékben.

Az öt személy elfogására 2015. december 1-jén került sor. Gépjárművükben, valamint a náluk megtartott házkutatás során a nyomozók hamis bankjegyeket, illetve a hamisításhoz szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

Az eljárás során a nyomozók további három személyt hallgattak ki gyanúsítottként, továbbá megállapították, hogy az elkövetőknek a hamis bankjegyek értékesítésében egy 42 éves dunakeszi illetőségű férfi is segített, ezért ellene elfogató parancsot bocsátott ki a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A férfit 2016. január 11-én a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Balassagyarmaton fogták el.

A gyanúsított elszámoltatásakor tagadta a bűncselekmény elkövetését, vele szemben a további eljárást – fogva tartása mellett - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

 

police.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s