h i r d e t é s

Pálinkás József és pártja csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pálinkás József és pártja csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

2021. január 27. - 06:23

 

Amennyiben a pártok nem támogatják Pálinkásék csatlakozását, akkor önállóan indulnak majd a 2022-es parlamenti választáson.

Pálinkás József - Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az Új Világ Néppárt is csatlakozna az összefogás hat pártjához a 2022-es országgyűlési választások előválasztásain. Az ATV Híradónak Pálinkás József, a párt elnöke azt mondta, hogy egy teljesen nyitott előválasztást szeretnének, ahol minden párt, civil szervezet és egyéni jelölt megmérettethet, mert csak így van lehetőség a legalkalmasabb jelöltek kiválasztására.

Elmondása szerint az előválasztáson való indulásuk célja, hogy a teljes Fideszen kívüli világ megmérettessen, és 2022-ben a kiábrándult Fidesz-szavazók és a bizonytalan választók is megtalálják a saját polgári oldaluk képviseletét.  

Az ellenzéki összefogásban jelenleg hat párt vesz részt: a DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd. Ehhez csatlakozna most az Új Világ Néppárt. A hat párt abban már megállapodott abban, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy közös jelöltet támogatnak, és egyetlen közös listát állítanak. Pálinkás József szerint az ellenzéknek az a legfontosabb feladata, hogy kiválassza azt a 106 jelöltet, akinek a legnagyobb esélye van a győzelemre a Fidesz jelöltjével szemben. Amennyiben a pártok nem támogatják Pálinkásék csatlakozását, úgy önállóan indulnak majd, ahogyan a Kétfarkú Kutya Párt, illetve Szanyi Tibor pártja, az ISZOMM is ezt tervezi.

Pálinkás József tavaly októberben azt nyilatkozta, hogy ha lesz miniszterelnök-jelölti előválasztás, akkor az Új Világ Néppártnak is lesz azon jelöltje, aki vélhetően ő lesz, mert „ma aligha lehet mást mondani”. Az Orbán-kormány volt minisztere kijelentette, hogy az föl sem merül, hogy a Fidesszel együttműködjenek. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s