fbpx Összeveszett a bíróval a szegedi képviselő, elfogatóparancsot adtak ki ellene | CIVILHETES

h i r d e t é s

Összeveszett a bíróval a szegedi képviselő, elfogatóparancsot adtak ki ellene

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Összeveszett a bíróval a szegedi képviselő, elfogatóparancsot adtak ki ellene

2020. szeptember 29. - 06:09

 

Szabó Bálint rágalmazási perben állt a bíróság elé, ám engedély nélkül elhagyta a termet, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. 

Szabó Bálint, független önkormányzati képviselő - Forrás: szeged.hu

A rendőrök el is vitték, de kiderült: nem ezért, hanem egy korábbi akciója miatt, amikor tavasszal megbénította Szeged forgalmát, mert szerinte a vírushelyzet miatt le kellett volna állítani a teljes tömegközlekedést.

Szabó Bálint független képviselőnek egy rágalmazási peren kellett megjelennie. Maga is jogász, de már abban sem értett egyet a bíróval, hogy neki hova is kellene leülnie. Azt hangoztatta: nincs abban a helyzetben, hogy a vádlottak padjára kelljen ülnie. Emellett sérelmezte azt is, hogy reggel a rendőrség az otthonában kereste. A bíróság azonban hangsúlyozta: a lépésre azért volt szükség, mert a képviselő többszöri szabályszerű idézésre sem jelent meg, és nem is mentette ki magát. "Nem volt más eszköz, mint az elővezetés" – fogalmazott a bírónő.

A tárgyalást azonban ezek után sem tudták megkezdeni, mivel Szabó Bálint úgy döntött, elhagyja a termet. Előtte azonban még bűncselekmény elkövetésével vádolta meg a bírónőt, aki véleménye szerint félrevezette a hatóságot, beleértve a Hódmezővásárhelyi és a Szegedi Törvényszéket is.

Szabó ezt követően sétált ki a teremből, bár a bírónő figyelmeztette: elfogatóparancsot adat ki ellene, ha ezt megteszi. A képviselő azonban nem gondolta meg magát, inkább beült a szomszédos kávéházba, hogy ott várja meg a következő tárgyalását, amely két órával későbbre volt kitűzve, ami szintén egy rágalmazási per volt. Szabó innen is engedély nélkül távozott, így másodszor is kiadták ellene az elfogatóparancsot.

Szabó Bálint nem is jutott messzire: a rendőrség nem sokkal később már a rendőrségi furgonba segítette be a képviselőt. Utóbb azonban kiderült: nem a mostani ügye miatt, hanem mert tavasszal fél Szeged forgalmát megbénította, azzal, hogy kocsijával elállta a villamosok és trolik útját. (atv.hu)


 

h i r d e t é s