h i r d e t é s

Oroszország hatásos gyógyszert találhatott a koronavírusra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Oroszország hatásos gyógyszert találhatott a koronavírusra

2020. június 01. - 10:33

 

A tesztek előzetes eredményei azt mutatják, hogy a favipiravir nevű hatóanyag felgyorsítja a gyógyulást a covid-betegeknél.

A kép illusztráció! - Forrás: CNBC.com

Oroszország jóváhagyta az egyik influenzagyógyszer alkalmazását a koronavírus kezelésére és júniusban elkezdik tömegével a kórházakba szállítani a készítményt – írja a CNBC az orosz állami befektetési alap közlésére hivatkozva. 

Egy Japánban fejlesztett influenzaellenes gyógyszert használnak júniustól Oroszországban a kórházakban a koronavírus kezelésére, miután megkapta az Orosz Egészségügyi Minisztérium jóváhagyását a készítmény.

Oroszországban Avifavir néven kapható a gyógyszer és hatóanyaga a favipiravir.

A tesztek előzetes eredményei azt mutatják, hogy a gyógyszer felgyorsítja a felépülés folyamatát a koronavírusos betegeknél.

Az Avifavir klinikai tesztjei folyamatban vannak, 330 beteg részvételével zajlanak jelenleg. 40 vizsgált betegnél 65 százalék volt azok aránya, akik a kezelés megkezdése után 5 nappal negatív tesztet produkáltak, ami a kétszerese volt a kontrollcsoporthoz képest.

Az orosz állami befektetési alap (RDIF) finanszírozta a készítmény fejlesztését és gyártását az orosz ChemRar nevű gyógyszervállalattal együtt. Júniustól 60 ezer adagot szállítanak le a készítményből az orosz kórházakba.

Az RDIF vezérigazgatója, Kirill Dmitriev szerint jelenleg két antivirális készítmény van, ami valóban hatásos a koronavírus ellen, az egyik a remdesivir, a másik a favipiravir. Az Avifavirt már Oroszország első koronavírus-gyógyszereként emlegeti a vezető. (portfolio.hu)


 

h i r d e t é s