h i r d e t é s

Orbánék vinnének mindent, ami mozdítható

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbánék vinnének mindent, ami mozdítható

2021. április 23. - 06:13

 

A hat ellenzéki párt az is leírta, miként is valósítanák meg.

Országunk miniszterelnöke és helyettese - Forrás: MTI

"Magyarország privatizációja új szintre lépett: az Orbán-kormány immár törvénybe foglalná a közpénzlopást és az állami vagyon kimentését." – írja közös közleményben a hat ellenzéki párt.

Így folytatják: "A Parlament elé benyújtott törvényjavaslatok között a Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszterhez tartozó, 36 oldalas salátatörvény (T/15995) mindenki számára egyértelműen fogalmaz: a »kivezetésre szánt« állami vagyon mielőbbi privatizációja érdekében létrehozza a Maradványvagyon-hasznosító Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, amelynek feladata »a stratégiainak nem minősülő vagyonelemek állami tulajdonból történő, gyors, költségtakarékos és hatékony« kivezetése lesz. Egyszerűbben: Orbánék – folytatva a koronavírus-járvány második hullámában megkezdett, több százmilliárd adóforintot kitevő magánosítást – vinnének mindent, ami az állami vagyonból még mozdítható."

A közleményben ezután azt írják, a leghatározottabban nemet mondanak az állami vagyon kimentésére.

"Jövőre visszavesszük az országot az uralkodó elittől. Visszaállítjuk a demokratikus jogállamot, a független igazságszolgáltatást, a közvagyont pedig visszaadjuk a magyar embereknek!" - zárul a közlemény. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s