h i r d e t é s

Orbán Viktor fontos beszédet mond a pénteki Tranziton

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor fontos beszédet mond a pénteki Tranziton

2020. augusztus 25. - 14:05

 

A koronavírus-járvány miatt mindössze ötszáz fő részvételével megrendezendő közéleti évadnyitó rendezvényen számos miniszter és államtitkár is részt vesz ellenzéki politikusokkal vitatkozva szakterületük kérdéseiről. 

Orbán Viktor - Forrás: Orbán Viktor Dacebook oldala

Csütörtök este kezdődik Tihanyban az idei Tranzit rendezvénysorozat, amelyen ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mond majd – értesült a Magyar Nemzet. A koronavírus-járvány miatt idén nem a megszokott Tranzit fesztivált, hanem egy szűkebb körű közéleti témájú évadnyitót rendeznek, amelyen a korményfő is előadást tart.

A 2020-as Tranziton a járványügyi szabályok miatt csak ötszáz fő lehet jelen, de Orbán Viktor beszédét és az érdekesebb vitákat a Facebookon élőben lehet majd követni.

A miniszterelnök az egyik szervező, Hollik István szerint valószínűleg arról fog beszélni, milyen Magyarországot szeretne látni a XXI. században, és a Tranzit közössége hogyan tud segíteni abban, hogy az ország a század nyertese legyen.

A Tranziton érdekes viták és előadások lesznek még, pénteken Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vitázik majd Fekete-Győr Andrással, a Momentum Mozgalom elnökével család- és népesedésügyi kérdésekről, majd Magyarország eredményeiről beszélget Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a szintén momentumos Hajnal Miklóssal. A pénteki napot Szijjártó Péter és Mesterházy Attila, a Magyar Szocialist Párt (MSZP) képviselőjének fellépése zárja, akik a magyar külkapcsolatok irányairól vitatkoznak majd.

Szombaton Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások minisztériumának parlamenti államtitkára és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő vitázik majd népjóléti kérdésekről, utánuk pedig Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő beszélget a Magyarországot érintő Brüsszeli vitákról. A nap záró csörtéje Merre tovább? – Nemzeti vagy nemzetközi Európa? címmel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke között zajlik majd. Ezeket a vitákat mind élőben követhetik a Facebookon az érdeklődők. (infostart.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s