h i r d e t é s

Orbán Viktor figyelmen kívül hagyja a szakértők tanácsát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán Viktor figyelmen kívül hagyja a szakértők tanácsát

2021. április 21. - 08:23

Magyarországon a népességarányos halálozási ráta még mindig a legmagasabb. A Bloomberg azt is megjegyezte, Orbán Viktor miniszterelnök figyelmen kívül hagyva a szakértők – orvosok és epidemiológusok – tanácsát, nem fokozatosan akar nyitni. 

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Bloomberg amerikai hírügynökség arról számol be, hogy Magyarországon, ahol még mindig a világon a legmagasabb a népességarányos COVID-elhalálozási ráta, az országos tiszti főorvos tegnapi közlése szerint a járvány eljutott a csúcspontra, és enyhe javulás kezdődött – a keddi 1645 új fertőzés csaknem két hónapja a legalacsonyabb értéket mutatta, a kórházban ápoltak száma egyharmaddal csökkent március végéhez képest, a lélegeztető gépen levők száma pedig március közepe óta most először süllyedt ezer alá.

A Bloomberg a legfrissebb napi adatsort kiegészíti azzal, hogy az április 19-ig tartó egyhetes időszak alatt Magyarország egymillió főre vetítve 171,2 halálesetet jegyzett fel. Ez a hírügynökség számításai szerint globálisan még mindig messze a legrosszabb adat, de a megelőző hétnapos periódushoz képest 6 százalékos csökkenést jelent. A Bloomberg arra is kitér, hogy Orbán Viktor miniszterelnök figyelmen kívül hagyja a szakértők – orvosok és epidemiológusok – tanácsát, miszerint a korlátozásokat csak lassan lenne szabad oldani. Az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatának a megnyitása után, ha már 3 és fél millióan megkapták az oltás első dózisát, nyithatnak a teraszok, majd pedig – a Magyar Hírlap című kormányközeli lap értesülése szerint – 4 millió beoltottnál meg akarják nyitni a szállodákat, mozikat, fürdőket, illetve a vendéglők belső tereit is, írja a Bloomberg. (Klubrádió)


Kommentelne? Kattintson ide!