h i r d e t é s

Orbán szlovén szövetségesével a járványügyi védekezésről beszélgetett

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Orbán szlovén szövetségesével a járványügyi védekezésről beszélgetett

2021. május 07. - 05:54

Orbán Viktor és Janez Jansa egyet értenek abban, hogy az oltás életet ment

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Janez Jansa szlovén kormányfő (j) - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Magyarország és Szlovénia járványügyi védekezéséről, az oltás nélkülözhetetlen szerepéről cserélt eszmét Orbán Viktor magyar és Janez Jansa szlovén miniszterelnök csütörtök este a portugáliai Portóban, ahol másnap mindketten részt vesznek az EU szociális csúcstalálkozóján - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Egyetértettek abban, hogy csakis az oltásoknak köszönhetően sikerült a járvány harmadik hullámát megtörni. Orbán Viktor kifejtette: a Magyarországon immár széles körben hozzáférhető vakcináknak köszönhető, hogy az újraindítás folytatódhatott, és védettségi igazolvánnyal ismét igénybe lehet venni a szolgáltatásokat. A miniszterelnökök hangsúlyozták: a járvány még nem múlt el, ezért a magyaroknak és a szlovéneknek is felelősséget kell vállalniuk önmagunkért és másokért. Mindenki, aki még nem tette meg, oltassa be magát - szorgalmazta Orbán Viktor és Janez Jansa.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s