h i r d e t é s

Orbán menesztheti a honvédelmi minisztert

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán menesztheti a honvédelmi minisztert

2019. szeptember 17. - 11:05

 

Népszava információi szerint, még az idén változás várható a honvédelmi miniszteri poszton, mert Benkő Tibort nem feltétlenül tartják alkalmasnak a hadsereg teljes modernizációjának levezénylésére – írja a hirklikk.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Czeglédy Zsolt

A lap arról is kapott híreket, hogy több jelentős átalakítás jöhet a minisztériumban is. Információk szerint még az idén elveszítheti háttérintézményei nagy részét a HM.

A harckocsik karbantartásával foglalkozó HM Currus Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt. és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz kerülne.

Jelenlegi formájában megszűnne a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft., melynek térképészeti részét az MH Geoinformációs Szolgálatba integrálnák, a Zrínyi Kiadó további sorsa azonban még bizonytalan.

Ezzel a HM önálló külső kommunikációja is megszűnne. További változást hozhat, hogy jelenleg viszonylag sok nyugdíjas korú tiszt lát el vezető feladatokat a HM-ben, és őket várhatón nyugállományba küldik. A lap emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor egy hónapja már jelentős változtatásokat hajtott végre a HM vezetésében, mennie kellett Kádár Pál közigazgatási államtitkárnak, Sulyok János védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkának továbbá Balog András József jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkárnak.

Ezek már a további átalakítások előszelét jelenthették, és az érintettek szakterülete is jelzi, hogy elsősorban a HM működésével, a modernizációval kapcsolatban akar változást látni Orbán.

hirklikk.hu.


 

Kommentek

h i r d e t é s