h i r d e t é s

Orbán már arra sem tud egyenesen válaszolni, hogy Soros-ösztöndíjasként érte-e politikai befolyás, és ezt jelentette-e

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán már arra sem tud egyenesen válaszolni, hogy Soros-ösztöndíjasként érte-e politikai befolyás, és ezt jelentette-e

2017. április 19. - 08:29

 

Hadházy Ákos kérdésére Dömötör Csaba államtitkár csak annyit tudott válaszolni, hogy az Oxfordi Egyetemet nem Soros György alapította. Mintha Orbánnak egyébként nem lett volna köze a milliárdoshoz - írja a 444.

Orbán Viktor Szegeden ül - Fotó: Fotó: Botos Tamás / 444.hu

„Miniszterelnök úr, tapasztalt esetleg a nyolcvanas évek végén a Soros Alapítvány által finanszírozott tanulmányai során olyan külföldi – leginkább Soros Györgynek tulajdonítható – törekvéseket, melyek alapvetően igyekeztek megváltoztatni világnézetét, értékválasztásait befolyásolni, olyan módon, amit Ön nem tartott elfogadhatónak, mert szemben állt akkori politikai hitvallásával? És ha így tapasztalta, mit tett ellene? Jelentette, miniszterelnök úr?”

A fenti írásbeli kérdéseket Hadházy Ákos, az LMP társelnöke tette fel Orbán Viktornak. A miniszterelnök helyett Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszolt, de csak ennyire futotta neki:

„Fontosnak tartom egyértelművé tenni, hogy az Oxfordi Egyetemet nem Soros György alapította.”

Illetve még két bekezdésben bevándorlózott, itt olvashatja el, aki akarja.

A válasz alapján úgy tűnik, mintha Orbánnak semmi köze nem lett volna Soroshoz, pedig amikor tavaly a Parlamentben Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő arról beszélt, hogy 1987-ben Orbán Viktor és Kövér László személyesen számolt be Sorosnak arról, mire költötték azt a 400 ezer forintot, amit a Századvég kiadására kaptak, még Orbán Viktor is kénytelen volt elismerni Soros György régi érdemeit.

Köztudott, hogy Orbánt személyesen is támogatta Soros György, azt pedig nemrég számolta ki a Magyar Narancs, hogy a milliárdos a Fideszt mai értéken több mint 120 millió forinttal tömte ki.

444.hu


 

h i r d e t é s