h i r d e t é s

"Nincsenek területi követeléseik Ukrajnával szemben" - üzente a román külügy Putyinnak

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

"Nincsenek területi követeléseik Ukrajnával szemben" - üzente a román külügy Putyinnak

2022. november 06. - 10:09

Románia támogatja Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását nemzetközileg elismert határain belül – teszik hozzá.

Bogdan Aurescu román külügyminiszter. - Forrás: Fatih Aktas/AFP

Vlagyimir Putyin nemrég azt mondta, hogy Lengyelország és még néhány ország még mindig nem mondott le arról, hogy visszaszerezze Ukrajnától a korábban elcsatolt területeit.

Ezeket a területeket erőszakkal adta át Magyarország, Románia és Lengyelország. Ezek teljesen különböző helyzetek. (...) Néhány embernek Ukrajnában el kellene gondolkodnia ezen”

– hangsúlyozta Putyin.

Reagált a román külügy

Erre reagált szombaton a román külügyminisztérium, mivel a Bogdan Aurescu vezette tárca szerint az orosz elnök kijelentései

azt a hamis képzetet keltik, hogy Romániának területi követelései lennének Ukrajnával szemben,

ez pedig egyáltalán nincsen így. A román külügy közleménye továbbá hozzáteszi, hogy Románia támogatja Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását nemzetközileg elismert határain belül.

A minisztérium a február 24-én Ukrajna ellen indított orosz katonai agressziót a nemzetközi jog, valamint Ukrajna szuverenitása és területi integritása „súlyos és brutális megsértésének” tekinti. (mandiner.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky