h i r d e t é s

Németh Zsolt meg tudná oldalni, hogy a Kaleta-ügy eltitkolt részletei nyilvánosak legyenek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Németh Zsolt meg tudná oldalni, hogy a Kaleta-ügy eltitkolt részletei nyilvánosak legyenek

2020. július 10. - 15:23

 

Demeter Márta arra kérte Németh Zsoltot, hogy törölje a dokumentumok minősítését.

Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke - Forrás: MTI

Demeter Márta LMP-s képviselő levélben kérte Németh Zsoltot, a külügyi bizottság fideszes elnökét, hogy oldja fel a titkosítást a gyermekpornográfia miatt elítélt Kaleta Gábor egykori limai nagykövet ügyében, írja a 24.hu.

Demeter szerint a társadalom jogos igénye, hogy tisztán lásson ebben az ügyben. Hozzáteszi: a magyar állami szervek a külügyi bizottság február 27-ei zárt ülésén ismertették álláspontjukat, de azóta sem hajlandóan semmilyen kérdésre válaszolni. Demeter kiemeli: az ülésen magát nem is képviseltető Belügyminisztérium is rendre azzal hárítja el a válaszadást, hogy a Külügyi Bizottság ülésén elhangzottakra hivatkozik.

Demeter Márta azt szeretné elérni, hogy Németh Zsolt törölje az ülésen készült jegyzőkönyv minősítését és gondoskodjon annak nyilvánosságra hozataláról.

A titkosítást feloldását követelte a DK-s Vadai Ágnes is csütörtökön, közleményében azt írva: „elég volt abból, hogy az Orbán-kormány megpróbálja eltitkolni a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb pedofilbotrányát csak azért, mert az elkövető a fideszes kormánynak dolgozott.” Hozzátette, tudni akarják, mióta tudtak a hatóságok pedofil bűncselekményekről, és hogy hogyan, mely titkosszolgálattal hozatták haza teljes titokban Kaletát. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s