h i r d e t é s

Nem rúgják ki Demeter Szilárdot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem rúgják ki Demeter Szilárdot

2020. november 30. - 19:44

 

Demeter Szilárdról, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjéről kérdezték a magyarországi ellenzéki képviselők Varga Mihály pénzügyminisztert, miniszterelnök-helyettest az Országgyűlésben hétfőn délután - írja a Telex.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója felszólal az Országgyűlés kulturális bizottságának szakmai konferenciáján az Országház Felsőházi termében 2019. június 27-én. - Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A válaszaiból az derült ki, hogy nem fogja meneszteni a kormány az erdélyi származású igazgatót és kormánybiztost. Varga Mihály szerint ugyanis Demeter "elismerte a hibáját, visszavonta, törölte írását".

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője azt mondta: „Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci, ismerjük ezt a hangot (…) Azzal hogy a helyén van, önök közösséget vállalnak egy nyílt nácival”

Varga válasza erre az volt, hogy „a baloldal kettős mércével mér, mert amikor egy baloldali polgármester (a DK-s László Imre) pozitívan nyilatkozott Hitlerről, akkor nem követelték a lemondását”.

Demeter Szilárd hatalmas botrányt kavart magyar nyelvterületen, amikor egy Origóra írt publicisztikájában Soros Györgyöt Adolf Hitlerhez hasonlította, akinek szerinte "Európa a gázkamrája". A cikk ellen mind a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), mind Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség főrabbija, és az izraeli nagykövetség is tiltakozott. Emellett egy petíció is indult azért, hogy elbocsássák a hivatalából, amelyet hétfőre több ezren írtak alá. (Transindex)


 

Kommentek

h i r d e t é s