h i r d e t é s

"Nem mondták, hogy hova megyünk, csak annyit, hogy menni kell"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Nem mondták, hogy hova megyünk, csak annyit, hogy menni kell"

2020. szeptember 28. - 06:30

 

A józsefvárosi újság munkatársai elutaztak Szolnok megyébe, hogy felkeressék a Pikó András ellen még júliusban felszállított tüntetőket.

A Józsefváros újságnak nyilatkozó nő, aki pénzért vett részt a Pikó András elleni áltüntetésen - Forrás: Józsefváros újság / YouTube

Július 18-án tüntetést szerveztek Józsefvárosban Pikó András polgármester és a jelenlegi városvezetés ellen, azonban az nagyon hamar kiderült, hogy a demonstrálók zömében vidékről felszállított emberek. Az önkormányzat újsága videoriportot készített a rendezvényről, aminek tanúsága szerint sokan nem is nagyon tudták, hogy miért voltak a helyszínen, de voltak olyanok is, akik nem beszéltek magyarul.

Az önkormányzat újsága nem hagyta annyiban és leutazott Szolnok megyébe, ahonnan sokakat felszállítottak Budapestre.

"Nem mondták, hogy hova megyünk, csak annyit, hogy menni kell" – mondta egy helyi lakos a riportnernek. Többen csak az arcuk eltakarásával, hanguk eltorzításával nyilatkoztak, de volt olyan is, aki vállalta az arcát; egy nő, aki a tüntetésen is megjelent, arról számolt be, hogy több százan mentek fel onnan, ahol ő lakik. Tálcákat kaptak Budapesten, amikre romlott ételekről készült képeket nyomtattak. A földön "található volt" több tű, fecskendő és "kábítószernek látszódó nejlonzacskók, fóliák".

"Egy napközi lehetett, ami előtt tüntettünk, nem tudom. Hogy romlott ételt kaptak a gyerekek.. Hogy minket becsaptak-e vagy sem, azért vittek... Nekünk ezt mondták, hogy ezt mondjuk. (...) Hogy ez hazugság volt-e vagy nem, azt az isten tudja. Ezt csak azt tudná megmondani, akik ebben részt vette" – fogalmazott a nő. Hozzátette, ők a lakóhelyükről először kocsival indultak el, majd átszálltak buszokba. "Pénzért mentünk, én ezt se tagadom le. Ki az a bolond, aki nem megy? (...) Meg volt beszélve, nagyobb fejek, pénzesek, ez itt valami kapcsolat alapján történt ez az egész" – mondta. (magyarnarancs.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s