fbpx Nem bírják a terhelést a madridi kórházak, külföldi orvosok segítségét kérik | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nem bírják a terhelést a madridi kórházak, külföldi orvosok segítségét kérik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem bírják a terhelést a madridi kórházak, külföldi orvosok segítségét kérik

2020. szeptember 25. - 06:06

 

Európa-szerte szigorítanak a járványügyi intézkedéseken, Belgium viszont enyhített a maszkviselési szabályokon. Franciaországban bezárják a bárokat és az éttermeket a veszélyzónákban, az Egyesült Királyságban pedig akár fél évig is érvényben maradhatnak az új megszorító intézkedések.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Munkahelyvédelmi és bértámogatási terveket jelentettek be Nagy-Britanniában, miután akár újabb hat hónapig is tarthatnak a szigorítások. A héten elrendelt intézkedések szerint az éttermeknek este 10-kor be kell zárniuk, valamint arra kérik a briteket, hogy lehetőség szerint otthonról dolgozzanak. Európában az Egyesült Királyságban a legtöbb a halálos áldozatok száma.

Franciaországban átlépte a napi 13 ezret az új esetek száma, az országot veszélyességi zónákra osztották. Marseilles-ben minden étteremnek és bárnak be kell zárnia, de a nyitvatartást Párizsban is korlátozzák.

Madridban további területekre terjesztették ki a járványügyi zárlatot.
A koronavírus második hulláma a fővárosi régiót sújtja a legnagyobb mértékben, itt a szegényebb negyedekben a lakosok folyamatosan tiltakoznak a karantén ellen.
A kórházak eközben egyre jobban megtelnek, a főváros már külföldi orvosok segítségét kéri.

Belgiumban viszont enyhítenek a maszkviselési szabályokon. Sophie Wilmes, belga kormányfő teljesen értelmetlennek tartja, hogy mindenhol maszkot kelljen viselni, ezért októbertől a szabadban már ne, csak a zsúfolt helyen kötelező, ahol a távolságtartást nem lehet megoltani.
Az országban egyébként erőteljesen emelkedik a fertőzöttek száma, de csökkentették a kötelező karantén idejét is. Azoknak az embereknek, akik fertőzött személlyel találkoztak ezentúl elég lesz csak egy hétig otthon maradniuk. (atv.hu)


 

h i r d e t é s