h i r d e t é s

Nagyon megbüntették Jakab Pétert a kruplis akciója miatt a Parlamentben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagyon megbüntették Jakab Pétert a kruplis akciója miatt a Parlamentben

2020. október 27. - 06:01

 

Kövér László hozta meg a döntést: 4,4 millióra szankcionálta a Jobbik elnökét

Példátlanul magas összegre, 4,4 millió forintra büntette Kövér László házelnök Jakab Pétert, a Jobbik elnök-frakcióvezetőjét, a múlt heti krumpliszsákos akciója miatt – írja az Alfahír.

Jakab múlt héten, felszólalása után egy krumplis zsákkal indult el Orbán Viktor felé, mire Kocsis Máté frakcióvezető és Balla György a kormányfő elé állt, így akadályozva meg Jakabot abban, hogy átadja a burgonyát. Jakab ugyanakkor a Facebook-oldalára feltette a videót, ezen látszik, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kövér László is odalépett, hogy megakadályozza a krumpli átadását. Jakab szerint a borsodi időközi választáson azért szavaztak sokan a Fideszre, mert a kormánypárt ingyenkrumplit adott nekik.

"Egy jogállamban ezzel nyilván lehetne jogi útra terelni az ügyet, de mi nem élünk jogállamban. Annyit tehetünk, hogy a mentelmi bizottsághoz fellebbezünk, de azért nagy csodavárás nincs ebben a kérdésben" – mondta a döntésről Jakab Péter. Hozzátette: "Nem tehettem mást, mint hogy azzal a krumplival, amit a Fidesz osztogatott Borsodban és az egész országban immár 10 éve, megajándékozzam a “kedves vezetőt”, hogy lássa, milyen az amikor csak ennyire értékelik az embert"

Jakab eddig is az egyik legtöbbet büntetett képviselő volt, igaz, ilyen összegű büntetést korábban nem szabtak ki. A büntetés Jakab havi 2,2 millió forintos fizetésének a dupláját teszi ki.

Egy évvel ezelőtt részletesen foglalkoztunk a parlamenti büntetések nagyságával, okaival. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s