h i r d e t é s

Mit csinál az ipari szigetelő bádogos szakember?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Mit csinál az ipari szigetelő bádogos szakember?

2022. március 23. - 08:56

Az ipari szigetelő bádogos szakma nem olyasmi, amit minden nap hall az ember, tőlünk nyugatabbra azonban rendkívül keresettek ezek a szakemberek. Éppen ezért érdemes lehet elmélyedni a pontos tevékenységeiket illetően, hátha kedvet kap hozzá az ember!

Forrás: szinvonalbau.hu

Milyen problémákkal áll szemben az építőipar?

Az építőipari szakmunkások hiánya égető probléma nemcsak hazánkban, hanem a világ minden táján. Ez főleg annak tudható be, hogy az építőipar és az infrastruktúra állandó fejlesztés alatt van, és nehéz lépést tartani az építendő, felújítandó épületek mennyiségével.

Rengeteg hatalmas gyár és ipari terület fejlődik és terjeszkedik megállás nélkül. Így a kereslet is ezzel arányosan nő az ipari technológiai csőhálózatrendszerek, hűtő- illetve fűtőrendszerek és a hatalmas tartályok szigetelésére, valamint bádogos védőburkolatozására. Emellett gyakori probléma az alapanyagok árának hatalmas növekedése, illetve a logisztikai nehézségek is lassíthatják az építőipari munkákat.

Miért kecsegtető ez a szakma?

Ha egy-egy külföldi, főleg tőlünk nyugatabbra lévő, álláshirdetéseket tartalmazó oldalra tévedünk, láthatjuk, hogy mennyire nagy a kereslet a szigetelő bádogosok iránt. Aki úgy dönt, ezt a szakmát választja, szinte garantáltan azonnal találhat állást, mivel elképesztően nagy a munkaterület. Így hatalmas szükség van minél több képzett szakemberre.

Akit a külföldi munkavállalás gondolata kecsegtet, nagyjából havi 1500-2200 eurós fizetéssel gazdálkodhat. Magyarországon ez az összeg körülbelül havi 350.000 Ft és 450.000 Ft közé eshet, így igazán megéri ezt a szakmát választani.

A Színvonal Bau Kft. képzett, ipari hőszigetelésben jártas szakemberei segítségével kiválóan megoldhatóak az ipari bádogozási munkálatok!

 Mit takar ez a foglalkozás?

Fontos különbséget tenni a hagyományos és az ipari szigetelő bádogos szakemberek között. A bádogos szakember főleg a lakóházakon található bádogelemek és az ezenkívül bádogból készült használati tárgyak elkészítéséért felelős. Ezzel szemben az ipari szigetelő bádogos az ipari létesítmények és különféle technológiák berendezésének hőszigetelését és védőburkolatát gyártja le és szereli fel.

Feladata közé tartozik a légtechnikai csővezetékek, hűtőkamrák, tartályok, kazánok, illetve gázvezetékek szigetelése, valamint a védőburkolása, bádoglemezből készítve. Emellett felelős még azért is, hogy felszerelje a bádogburkolat tartó és távtartó szerkezeteit.

Valóban megéri kitanulni ezt a szakmát, hiszen amellett, hogy érdekes és sokszínű, rendkívül kelendő, és biztos jövedelemforrásnak számít hosszú ideig.

Bízd épületed ipari hőszigetelését vagy akár teljes generál kivitelezését a Színvonal Bau Kft. pontos és precíz szakembereire! Válaszd a biztonságos, minőségi munkát professzionális szakemberekkel!


Kommentelne? Kattintson ide!