h i r d e t é s

"Minden beteget lássanak el, ne csak a koronavírus-fertőzötteket!"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

"Minden beteget lássanak el, ne csak a koronavírus-fertőzötteket!"

2020. április 14. - 17:41

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne csak a koronavírus-fertőzötteknek, de minden más betegnek is biztosítsa a szükséges egészségügyi ellátást.

Illusztráció: magyarnarancs.hu

Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő keddi, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a járvány elmúltával azzal fog szembesülni az ország, hogy többen halnak meg az elmaradt ellátások miatt, mint ahány áldozatot a koronavírus követelt.

A járványra hivatkozva nem lehet megszüntetni a többi ellátási rendszert. Az alaptörvény is rendelkezik arról, hogy az alapellátáshoz való jogot biztosítani kell az embereknek

- szögezte le.

A képviselő orvosokkal szembeni politikai leszámolásról beszélt, emlékeztetve arra, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a hétvégén két orvosigazgatót is felmentett beosztásából. Bangóné Borbély Ildikó hangsúlyozta, eközben a miniszter utasította a kórházakat, hogy a közfinanszírozott ágyaknak minimum a hatvan százalékát szabadítsák fel.

Azt mondta, a nyilvánosság által is ismert adatok alapján a jelenlegi járványhelyzet nem indokolja, hogy a kormányzat ilyen drasztikus lépést tegyen.

Hogyan fordulhat elő, hogy nagyon súlyos, akár daganatos betegeket bocsátanak haza?

- kérdezte a képviselő, felvetve, hogy a hozzátartozók képesek lesznek-e ellátni ezeket az embereket.

(MTI)


Kommentelne? Kattintson ide!