h i r d e t é s

Miért rontott rá Gyurcsány a határon túli magyarokra?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Miért rontott rá Gyurcsány a határon túli magyarokra?

2017. november 08. - 11:35

Újra megtalálta az ellenséget a határon túli magyarokban Gyurcsány Ferenc. Egyszer már bejött neki, és a számok azt mutatják: ezzel a politikai termékkel ma is lehet aratni a baloldalon. - írja a valasz.hu

Forrás: MTI

„Gyurcsány Ferenc országgyűlési képviselő, volt miniszterelnök ismét bebizonyította, hogy rossz politikus”

− indítja múlt heti cikkét Tamás Gáspár Miklós. A kolozsvári születésű baloldali filozófus-véleményvezér írásában szépen vezeti le, miért elfogadhatatlan a Demokratikus Koalíció vezérének a határon túli magyar állampolgárok választójoga ellen indított aláírásgyűjtése.

Erkölcsileg valóban az, Tamás Gáspár Miklós mégis téved: Gyurcsány ugyanis épp most bizonyítja, hogy jó politikus – de legalábbis az egyetlen valódi, célra tartó politikus a baloldalon. Aki tudatosan felrúgta a konszenzust, amely szerint a határon túliakat illik békén hagyni. Ez a közmegegyezés ugyanis csak az elité. Nem a népé: a határon túliakat románozó csúfos balos hagyomány máig nem veszett ki, csak épp „ápolóit” senki sem képviselte az utóbbi években. Gyurcsány pedig meglátta a politikai piaci rést. A magyarok többsége ugyanis elutasítja a határon túliak szavazati jogát, az MSZP-sek között pedig rekordmagas ez az arány.

Kincsesbánya a téma Gyurcsány számára a szocialisták szétesésének pillanataiban.

 

valasz.hu


Kommentelne? Kattintson ide!