h i r d e t é s

Mi is az a pályázat, és miért fontos a cégek életében?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Mi is az a pályázat, és miért fontos a cégek életében?

2022. június 08. - 16:28

Most körüljárjuk ezt a fogalmat, és elmondjuk a legfontosabbakat.

A pályázatok minden vállalkozás számára páratlan lehetőséget nyújtanak a fejlődésre, a továbblépésre és a bevételek maximalizálására. Mégsem tudja mindenki, hogyan lenne érdemes élni velük. Szóval, mi is az a pályázat? Egyáltalán miért fontos, hogy belekezdjünk ebbe a gyakran hosszadalmas és megterhelő folyamatba? Most segítünk Önnek eligazodni a pályázatírás fontosságát illetően!

A pályázat egy formális folyamat, amelyet a tisztességes és méltányos szolgáltatásnyújtás érdekében végeznek el. Az ajánlattevő szervezetek aktívan részt vesznek az ajánlatok benyújtásában, lehetőséget adva jelenlegi szolgáltatásaik bővítésére. Gyakran garantálják a foglalkoztatást a szerződés időtartama alatt – ezért létfontosságú a pályázó szervezet számára, hogy több üzletet szerezzen és több iparágban lehessen aktív.

Ha úgy dönt, hogy figyelmen kívül hagy minden olyan projektet, amely pályázati eljárást igényel, akkor elszalasztja a lehetőséget, hogy a vállalkozása magasabb szintű tapasztalatot és jövedelmet érjen el.

Ez különösen fontos a közszférában, ahol be kell tartania a közbeszerzési előírásokat, és gyakorlatilag minden áru és szolgáltatás beszerzéséhez a pályáztatási eljárást kell alkalmazni. Ha tehát figyelmen kívül hagyja a kiírt pályázatokat, akkor az összegyűjtött új munka mennyiségét csökkenti, és valószínűleg ügyfeleket veszít a pályáztatási folyamat nélkül.

Mitől lesz minőségi egy ajánlattétel?

Vállalatként a pályázati folyamat során le kell nyűgöznie az ajánlatkérőt, és ki kell tűnnie a versenytársai közül. Vajon hogyan érheti el mindezt? Azáltal, hogy pontosan azokat a válaszokat adja, amelyeket a kiíró elvár. A beadott pályázati anyagnak tükrözie a követelményeket, és a pályázónak gyakran innovatív ötletekkel kell kitűnnie a versenytársaihoz képest.

Ha a pályázatírásról van szó, ez az üzletfejlesztési csapat feladata lehet, de akár az is elképzelhető, hogy a szervezeten belül van egy dedikált ajánlatíró. Aki megírja a pályázatot, annak tisztában kell lennie a beszerzési folyamattal, és kivételes íráskészséggel kell rendelkeznie ahhoz, hogy az ajánlattétel magas színvonalon készüljön el. Szerencsére számos forrás áll rendelkezésésre, amelyek segítenek a pályázat megnyerésében.

Ha úgy dönt, hogy figyelmen kívül hagy minden olyan projektet, amely pályázati eljárást igényel, akkor elszalasztja azokat az ajánlatokat, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy vállalkozása rutint és új ügyfeleket szerezzen.
Ha figyelmen kívül hagyja a kiírt pályázatokat, az csökkenti a megszerzett új munkák mennyiségét, és valószínűleg ügyfeleket is veszít a pályáztatási folyamat hanyagolása miatt. Éppen ezért éljen a lehetőséggel, és pályázzon!


h i r d e t é s

Clicky