h i r d e t é s

Megtalálták a világ legnagyobb aranytartalékát, jöhet az arany leértékelődése?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megtalálták a világ legnagyobb aranytartalékát, jöhet az arany leértékelődése?

2020. október 23. - 11:37

Oroszországban és Iránban is nemrégiben nagyméretű aranykészleteket tártak fel. Az orosz lelőhelyen talán a világ legnagyobb aranytartalékát fedezték fel.

Sukhoi Log - Forrás: 911metallurgist.com

A Sukhoi Log-i felfedezés Oroszországban

Szibériában 76 milliárd dollár értékű aranyat talált Oroszország legnagyobb aranykitermelő vállalata, a Polyus. A cég állítása szerint a most feltárt mennyiség a világ legnagyobb aranytartaléka is egyben.

A Sukhoi Logban található ásványkincs vagyon mérete hatalmas. Körülbelül 40 millió uncia (több mint 1133 tonna) bizonyítottan feltárható készletet tartalmaz, amelynek aranytartalma átlagosan 2,3 gramm/tonnára tehető a nemzetközi JORC szabvány szerint elkészült értékelés alapján.

A Polyus vezérigazgatója, Pavel Grachev rendkívül elégedett a Sukhoi Log-i felderítő program eredményével. Úgy gondolja, hogy a Polyus hosszú távú fejlesztési stratégiájának fontos mérföldkövét jelenti a mostani feltárás és az elkészült becslés. Mindez megerősíti Sukhoi Log kiemelkedő szerepét, mint a világ egyik legnagyobb aranybányája.

Az iráni aranytartalékok

Az orosz felfedezést kiegészíti egy iráni feltárás is. Fél milliárd dollár értékben megközelítőleg 256 ezer uncia, azaz több mint 7 tonna ásványi anyag készletet találtak Iránban. A Szisztán és Beludzsisztán tartományban felfedezett aranybánya az ország gazdasági bányának egyike, egy nemrégiben azonosított lelőhelyről van szó. Hosszú idő után végre sikerült befejezni a feltárási és felmérési munkálatokat, aminek eredményeképpen 8 tonna arany feltárására kaptak engedélyt.

Jöhet az arany leértékelődése?

Az arany ára ebben az évben jelentős mértékben növekedett, elérte a közel 2000 dollárt. Az arany világpiaci árának növekedése mindig is ösztönzően hatott az aranybányászatra, hiszen mindenki szeretne hasznot húzni az ár emelkedéséből. Így válhatnak lehetővé olyan nagyobb bányászati projektek is, mint a Sukhoi Log-i feltárás is, amely példának okáért 2 milliárd dolláros beruházást igényel.

A most felfedezett készletek kihatással lehetnek az arany árára is. Várhatóan csökkenteni fogják az arany világpiaci árát, amennyiben az arany iránti kereslet a jövőben változatlan marad. (bitcoinbazis.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky