h i r d e t é s

Megint kevesebb kávé termett, mint amennyit terveztek

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Megint kevesebb kávé termett, mint amennyit terveztek

2022. január 20. - 07:20

Brazíliában ugyan idén nagyobb lehet a kávétermés, mint az elmúlt évben volt, de így is elmarad majd a két évvel ezelőtti rekordtól és az elemzők várakozásától.

A kép illusztráció! - Forrás: Unsplash/Hello Dhey

Brazíliában, a világ legnagyobb kávétermelő országágában idén 55,74 millió zsák kávét takaríthatnak be a farmerek, ami közel 17 százalékkal több a 2021-es termésnél – idézi a Napi.hu az European Supermarket Magazine kiskereskedelmi szakportált.

A gond az, hogy ez a becslés jelentősen elmarad a piaci szakértők várakozásától. Márpedig a brazil termelésnek kulcsszerepe van a világ kávépiacán. Ha ez kisebb az átlagosnál, akkor hiány alakul ki, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a kávé ára továbbra is a jelenlegi tízéves csúcs közelében maradjon – teszi hozzá a gazdasági lap.

Az arabica kávéfajtából 38,78 millió zsákos termelést vár az állami élelmiszer-ellátási hivatal (Canab), ami 23 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A robustatermés azonban csak négy százalékkal, 16,9 millió zsákra nőhet.

A teljes termelés így jóval elmarad majd a 2020-as rekordév eredményétől, ami a Canab becslése szerint 63 millió zsák volt. (Infostart)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s