h i r d e t é s

Márki-Zay Péter és az ő kivételei

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Márki-Zay Péter és az ő kivételei

2022. január 25. - 06:09

Senkinek nem ígér pozíciót a választásokig, kivétel ez alól Hadházy Ákos és Karácsony Gergely

Korrupcióellenes tárca nélküli miniszternek kérte fel Márki-Zay Péter Hadházy Ákost az ellenzék győzelme esetére. Hadházy hivatalának két nagy feladata lenne: az egyik egy törvényalkotó-koordináló munka, a másik a jogi felelősségre vonás. Márki-Zay Péter kiemelte: nem hoz létre árnyékkormányt, a választások és az esetleges győzelmük után tárgyalnának csak a miniszteri pozíciókról.

Márki-Zay Péter engem felkért és nagyon megtisztelő, hogy felkért, hogy vezessem a korrupció ellenes munkát az új kormány esetén” – mondta Hadházy Ákos.

Mindezt tárca nélküli miniszterként végezné Hadházy az ellenzék választási győzelme esetén. Az ATV Híradónak arról is beszélt, miniszterként milyen tervei vannak.

Két fő feladata van az egyik, hogy olyan törvényeket és szabályokat hozzunk, amik kormányváltás után megnehezíti az elkövetők dolgát, és valóban csökkenti azt a mérhetetlen korrupciót, ami alatt Magyarország áll” – emelte ki a független képviselő.

Hadházy Ákos szerint feladata lenne a korábbi ügyek jogi felelősségre vonása. Márki-Zay Péter megerősítve Hadházy tárca nélküli miniszteri felkérését, kiemelte, hogy a választásokig más miniszteri posztról nem esik szó.

Semmilyen ígéretet nem tettünk, a következő kormánynak csak a győzelem után lehet majd különböző pozícióit kiosztani. Ez alól kivétel Hadházy Ákos, aki nem is egy tárcát, csak egy tárca nélküli miniszterséget kért, és Karácsony Gergely, akinek az előválasztás során ígértük meg, hogy bármilyen pozíciót, amit szeretne, mi támogatni fogjuk és megadjuk neki” – hangoztatta Márki-Zay.

A Momentum a támogatását emelte ki Hadházy felkérése kapcsán. Tompos Márton ugyanakkor hozzátette, a pártja a győzelem esetén rugalmasan kezeli a miniszteri pozíciók elosztását.

Rugalmasnak kell lenni, mégis csak hat párt és egy szervezet együttműködéséből fakad ez, tehát nem lehet elvetni semmit, nem lehet azt mondani, hogy ez a tiéd ez a miénk, hanem majd a tárgyalóasztalnál ez kiderül” – mondta a Momentum szóvivője.

A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke stratégiai szempontból nem tartja jó döntésnek az árnyékkormány létrehozását, ugyanakkor Hadházy megnevezését pozitívnak látja.

Az atv.hu kereste Hadházy Ákos tárca nélküli miniszteri posztjával kapcsolatban a DK-t, az MSZP-t, a Párbeszédet és Jobbikot, de nem akartak nyilatkozni. (atv.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s