h i r d e t é s

Markéta Poulíková a "Vitázik az ifjúság Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában" idei nemzetközi győztese

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Markéta Poulíková a "Vitázik az ifjúság Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában" idei nemzetközi győztese

2022. október 01. - 07:57

Markéta Poulíková, cseh versenyző nyerte meg a "Vitázik az ifjúság Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában" német nyelvű vitavetélkedő XVI. nemzetközi döntőjét. Magyarországot a nemzetközi döntőhéten a nemzeti döntő győztese, Elizaveta Ablasheva (Osztrák Iskola Budapest) és Oláh Gergely Péter (Kossuth Gimnázium Budapest) képviselte. Oláh Gergely Péter a nemzetközi döntőhéten bejutott a 8 legjobb vitázó közé.

Markéta Poulíková, (Prága, Csehország)

2022. szeptember 29-én, csütörtökön rendezték meg a "Vitázik az ifjúság Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában" német nyelvű vitavetélkedő XVI. nemzetközi döntőjét a Budapest Music Centerben. A nemzetközi döntő minden évben a vitavetélkedő csúcspontja, melyre idén – 2013 és 2019 után – harmadszor került sor a magyar fővárosban. A nemzetközi döntőhéten tizenegy ország (Bulgária, Észtország, Horvátország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Csehország, Ukrajna és Magyarország) két-két legjobb vitázója vett részt.

A nemzetközi kvalifikációs fordulókból és elődöntőből a döntőbe jutott négy kitűnő vitázó folytatott szópárbajt az idei nemzetközi győzelemért. A döntő vita témája:

„Kizárólag többségi szavazattal hozzon-e döntéseket az Európai Unió Tanácsa?”

A döntő négy résztvevőjének helyezése:

1. Markéta Poulíková, (Prága, Csehország)

2. Šárka Dusová (Prága, Csehország)

3. Triin Erala (Tallin, Észtország)

4. Selen Ali (Stara Zagora, Bulgária)

A XVI. nemzetközi döntő a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző és jazzgitárművész Snétberger Ferenc védnöksége alatt állt, aki kedves szavakkal köszöntötte a résztvevőket és a mintegy 200 vendéget a közönség soraiban.

"A hangerő az nem egy menő dolog, lehet talán a zenében igen, de azt is megkérdőjelezném. Az egymás közt folytatott kommunikációnál nem fontosabb semmi esetre Kapcsolat: Virág Zsuzsanna sajtómegbízott Goethe-Institut Budapest [email protected] +3670 8660029 jugenddebattiert.eu/ungarn Czentnár Enikő sajtófelelős Tel. +36 20 287 27 95 jugend-debattiert.eu Sajtóközlemény sem. […] Nem látjuk azonosan a világot, ezzel egyébként nem is lenne gond, hiszen mindenkinek van egy saját véleménye, tapasztalata és egymással ezt jó, ha az ember megbeszéli. […] Jó, ha az ember el tudja fogadni másoknak az érveit és tiszteletben is tartja.”

További köszöntőbeszédet mondott Julia Gross, Németország magyarországi nagykövete, valamint - közös beszédben a három projektpartner nevében - Ansgar Kemmann (Gemeinnützige Hertie-Stiftung), Annegrit Hendrischk-Seewald (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen) és Dr. Knuth Noke (Goethe-Institut).

A döntővita


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky