h i r d e t é s

Március 22-ig szünetel a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálatain a személyes ügyintézés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Március 22-ig szünetel a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálatain a személyes ügyintézés

2021. március 06. - 18:21

 

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. a koronavírus-járvány harmadik hulláma elleni védekezés támogatása, a társaság ügyfelei és dolgozói egészségének megóvása érdekében, igazodva a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Kormányrendeletben foglaltakhoz, 2021. március 8-tól március 22-ig felfüggeszti ügyfélszolgálatain a személyes ügyintézés lehetőségét. A társaság azt kéri ügyfeleitől, hogy elektronikus úton kezdeményezzék ügyeik intézését.

A pandémia miatti rendkívüli helyzetre tekintettel az említett időszakban a NÚSZ Zrt. minden ügyfélszolgálati szolgáltatása intézhető lesz elektronikus levelezés útján, úgy, mint a rendszám-, felségjelzés- vagy díjkategória elírás korrigálása, az úthasználati jogosultság átírása másik járműre, pótdíjmaximalizálás és pótdíjamnesztia kérése, vagy a pótdíjfizetési kötelezettség éves jogosultság vásárlásával történő kiváltása. Március 8-tól az ügyintézés menetéről minden ügytípusra vonatkozóan olvasható tájékoztató a társaság weboldalán, a nemzetiutdij.hu oldalon, ahol a bizonyos esetekben az ügyintézéshez szükséges meghatalmazások is elérhetőek lesznek.

Az e-matricás rendszert érintő esetekben az [email protected], míg a HU-GO elektronikus útdíjat érintő ügyekben az [email protected] címre várják az ügyfelek megkereséseit. A leveleket beérkezési sorrendben dolgozzák fel, és a lehető legrövidebb időn – de legfeljebb 30 napon – belül válaszolnak az ügyfelek megkereséseire.

A társaság telefonos ügyfélszolgálata belföldről és külföldről a +36 (36) 587-500 telefonszámon érhető el. Az ügyintézők magyar nyelven a hét minden napján 0-24 órában, míg angol nyelven szintén minden nap, német nyelven pedig hétköznap 8-16 óráig fogadják a hívásokat.

A NÚSZ Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy a személyes ügyfélszolgáltatás átmeneti felfüggesztése nem mentesíti az ügyfeleket az ügyintézés felelőssége, illetve az úthasználati jogosultság megvásárlásának kötelezettsége alól. Továbbá fontos tudni azt is, hogy a pótdíjas esetekben a részünkre elektronikus úton küldött megkeresés nem bír halasztó hatállyal a pótdíjfizetési felszólító levelünkben foglalt fizetési határidőre vonatkozóan.

A NÚSZ Zrt. e-matrica vásárlásához a mobiltelefonra optimalizált ematrica.nemzetiutdij.hu, a HU-GO e-útdíj rendezéséhez pedig a hu-go.hu internetes oldalát ajánlja.


 

Kommentek

h i r d e t é s