h i r d e t é s

Már a szomszédunkban lehet a koronavírus

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Már a szomszédunkban lehet a koronavírus

2020. január 25. - 18:20

 

A bukaresti reptérről kórházba szállítottak egy férfit, miután a repülőn jelezte, hogy rosszul van. Az utas korábban Kínában járt, ezért felmerült, hogy az új típusú koronavírussal fertőződött meg - írja a Maszol.

A kép illusztráció! - Forrás: B1TV / maszol.ro

Orvosi kivizsgálásra vittek egy férfit, aki szombat délután érkezett meg Tel-Avivból a bukaresti Henri Coandă repülőtérre egy Ryanair-járattal, mert felmerült a gyanú, hogy a Kínából terjedő, új típusú koronavírus megfertőzte.

Az adevarul.ro információi szerint az utas korábban Kínában járt, és olyan tünetei voltak, amelyeket a veszélyes kór okoz. 

A férfi már a gépen rosszullétre panaszkodott, ezért a pilóta felvette a kapcsolatot a bukaresti irányítótoronnyal. Miután a repülő leszállt, az utast egy orvoscsapat vette át. Az információt utóbb a repülőtér igazgatósága is megerősítette - írja a Maszol.

A férfit mentőautóval a bukaresti Matei Bals járványkutató Intézetbe szállították kivizsgálásra. Nem hivatalos források szerint izraeli állampolgár, és három hónappal ezelőtt járt Kínában. (origo.hu)

Magyarországon is volt két gyanús eset

Magyarországon két gyanús esetet vizsgáltak ki, de egyiknél sem igazolódott be a fertőzés - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért is felelős államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Menczer Tamás közölte, a kínai hatóságok lezárták Vuhan várost és az azt körülvevő Hopej tartományt, így senkinek nem javasolják az oda történő beutazást, mert onnan kijutni jelenleg nem lehet. Hangsúlyozta, négy Vuhanban tartózkodó magyar állampolgárról tudnak, akik egy szállodában laknak és munkavállalási céllal érkeztek az országba, valamint egy magyar férfival tartják a kapcsolatot Hopej tartományban, ők mind jól vannak, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, mikor hagyhatják el a térséget.


 

Kommentek

h i r d e t é s