h i r d e t é s

Leköpték és megverték az utast a buszon mert szóvá tette a tolakodást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Leköpték és megverték az utast a buszon mert szóvá tette a tolakodást

2020. november 05. - 14:33

Egy csepeli buszon a két férfi nem várta meg, hogy a babakocsis, karon ülő gyermeket tartó kismama leszálljon. Ezt az anyuka, és egy idősebb utas szóvá tette.

Forrás: Ügyészség

A férfiak erre alpárian káromkodtak, majd az utast leköpték és életveszélyesen bántalmazták.

Amikor a busz elindult, a vádlottak tovább fenyegették, szidalmazták az idősebb utast, majd azt kiabálták neki, hogy le fogják szállítani a következő megállóban, ahol megrugdossák.

Ezután az idősebbik vádlott – tovább hergelve magát – odalépett az idős úrhoz, akit az arcába hajolva tovább szidott, majd le is köpte őt.

Ekkor az idős utas megpróbálta eltolni a támadóját, aki erre a társával együtt rátámadt és a fején tenyérrel és ököllel többször megütötték.

A megtámadott ember rá is esett a busz egyik utasára, majd a fiatalabbik vádlott ütésének hatására az idősebbik elkövetőre is.

Amikor az áldozat már menekülni próbált, az idősebbik vádlott követte őt, majd többször újra megütötte, amitől az a busz első ajtaja előtt, a sofőr mellett ismét elesett. Csak azért nem bántották tovább, mert ekkorra a busz férfi utasai lefogták a fiatalabb támadót.

Végül a megvert utas visszament a busz közepére a leesett szemüvegéért, ám újra ütéseket kapott, majd az ugyancsak szidalmazott sofőr a támadóknak kinyitotta az első ajtót, azok pedig leszálltak és elfutottak.

A Fővárosi Főügyészség most társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az 51 éves és a 23 éves, többszörös visszaesőnek minősülő férfi ellen, akik még 2018. május 7-én, a koraesti órákban csinálták a balhét a BKV 148-as buszán.

A nyomozásban kirendelt igazságügyi orvosszakértő a megvert férfinél életveszélyes állapotot eredményező fejsérülést is megállapított, ezért a támadóknak akár 8 évig is rács mögött maradhatnak. (kekvillogo.hu)

Címkék: 

Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky