h i r d e t é s

Legalább nyolcvanan meghaltak a nizzai terrortámadásban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Legalább nyolcvanan meghaltak a nizzai terrortámadásban

2016. július 15. - 07:25
0 komment

 

Ahogy egyre több részlet derül ki a csütörtök éjjeli nizzai teherautós terrortámadásból, az is egyre világosabb, hogyan okozhatott akkora pánikot és ejthetett annyi áldozatot a merénylő - írja a 444.hu.

Forrás: bild.de

A fehér teherautó két kilométeren át ütötte el sorra a francia nemzeti ünnep és a nem sokkal korábban végetért tűzijáték miatt a tengerparti sétányon hömpölygő tömeg tagjait. 

Mivel ez családi ünnep, a tűzijáték meg főleg az, az utca még késő este is tele volt gyerekekkel, az áldozatok között is több gyerek van.

Szemtanúk szerint a jármű hetven kilométer per óra körüli sebességgel rogbogott, a sofőr pedig cikkcakkban kormányozva csapdosta el egymás után a menekülő vagy gyanútlanul álló embereket.

A francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve hajlnali nyilatkozata szerint legalább 80 halálos áldozat van már és 100 nál több sebesült, közülük 18 ember van kritikus állapotban. Még mindig nem egyértelmű, hogy a sofőrnek volt-e társa. Több jelentés szól arról, hogy esetleg lövések is eldördülhettek a tömegbe való behajtás előtt vagy után, de ezeket egyelőre nem erősítették meg.

Az biztos, hogy a sofőrt szitává lőtték, a teherautó szélvédőjét majdnem 30 lövedéknyom lyuggatta át.

Francois Hollande francia elnök hajnali beszédében a szervezet nevének említése nélkül arra utalt, hogy a támadást az Iszlám Állam követhette el.

A támadásban egy magyar nő is megsérült, de egyelőre szerencsére úgy tűnik, nem súlyosan. A szállásáról hívta fel az édesanyját azzal, hogy megsebesült és ott várja az orvosi segítséget. A magyar nagykövetségen a 00 33 683 254 362 telefonszámon lehet érdeklődni.

Update: A hatóságok hajnali nyilatkozatai szerint a sofőrt tűzharc után ölték meg, miután a férfi többször is rálőtt a rendőrökre. A kamionban fegyvereket találtak, egy illetékes önkormányzati vezető szerint "nehézgfegyvereket", de egyelőre nem tudni, pontosan mire gondolhatott.

444.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s