h i r d e t é s

Legalább 10 ember felel Szijjártó péter megjelenéséért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Legalább 10 ember felel Szijjártó péter megjelenéséért

2021. január 18. - 17:05

 

A minisztérium sajtóosztályának munkatársai nem elegendők ahhoz, hogy a tárcavezető a legjobb színben tűnjön fel a Facebookon.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A tárcavezetői Facebook- oldalt kezelők között akad sajtófőnök, sajtófigyelő, sajtómunkatárs, operatőr, de vágó és fotós is dolgozik azon, hogy megfelelő kép alakulhasson ki róla a közösségi médiában is.

A kikért szerződésekből az is kiderül, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium a személyi operatőrként dolgozó Kodák Adrián 2020-ban bruttó 7,7 millió forintért szerződött a tárcával „külügyminisztériumi és diplomáciai események dokumentálására". Ugyanakkor van olyan munkatárs is, akit kommunikációs tanácsadásra vagy éppen szerkesztésre vettek fel. 

Az a veszély nem fenyeget, hogy Szijjártó Péter beelőzi követésben a főnökét - Orbán Viktornak ugyanis olyan masszív, 1,1 milliós tábora van, hogy ezt beérni szinte lehetetlen. Viszont beérni látszik a munka: tavaly tavasszal még csak 80 ezren követték a miniszter oldalát, néhány hónap alatt azonban sikerült 200 ezer fölé tornászni ezt. 

A miniszterek rangsorát egyébként Szijjártó Péter vezeti 216 ezer követővel, mögötte jócskán lemaradva követi őt a Facebookot igen csak aktívan használó Varga Judit (100 ezer feletti követővel), Novák Katalin 86 ezer, Varga Mihály pedig 71,6 ezer lájkolót gyűjtött - áll a hvg.hu írásában. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s