fbpx Korlátozott darabszámban jöhet a méregdrága iPhone 6 | CIVILHETES

h i r d e t é s

Korlátozott darabszámban jöhet a méregdrága iPhone 6

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Korlátozott darabszámban jöhet a méregdrága iPhone 6

2014. május 07. - 16:05
0 komment

 

50 százalékkal is megnőhet az iPhone 6 vételára a zafírüveg bevonat miatt.

Iparági források szerint az 5,5 hüvelykes iPhone 6 csak korlátozott darabszámban lesz elérhető, mégpedig a csúcsminőségű zafírüveg miatt, ami a kijelzőjére kerül. Mivel a zafírüveg sokba kerül, ezért nehéz dolga lesz az almás cégnek, ha nagyobb mennyiségben akarja elérhetővé tenni az ezzel bevont készülékeit.

A jelentések alapján a zafírüveges kijelző anyagköltsége 280 dollár lesz, ami jócskán magasabb az iPhone 5S 44 dolláros kijelzőköltségénél. Az extra összeget a készülék vételárában tükröznék: állítólag körülbelül 50 százalékkel emelkedhet a vételár, ezzel pedig a felhasználók döntő többségét kizárnák a vásárlók köréből.

Érdekesség, hogy a mostani fejlemények még hitelesnek is tekinthetőek, ugyanis korábban a megbízhatónak mondott Ming-Chi Kuo elemző már megszellőztette, hogy a zafírüveget kizárólag az 5,5 hüvelykes prémium iPhone 6 kapná meg. Az Apple egyelőre külső partnerektől vásárolja a zafírüveget, de amikor teljes kapacitásra váltanak az arizonai gyárukban, évi 100-200 millió ilyen panelt termelhetnek.

 

Fotó: MacRumors/pcworld.hu

 

 

{flike}

{jcomments on}


 

Kommentek

h i r d e t é s