h i r d e t é s

Korábbi Fidesz-aktivistát indít Gattyán pártja Erzsébetvárosban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Korábbi Fidesz-aktivistát indít Gattyán pártja Erzsébetvárosban

2022. május 24. - 17:33

Több jelölt is harcba száll az áramlopási ügy miatt lemondott DK-s Borka-Szász Tamás megüresedett képviselői székéért, június 26-án, Erzsébetvárosban.

Forrás: Olajos János - hivatalos oldala / Facebook

Olajos János neve, aki a valasztas.hu adatai alapján a Megoldás Mozgalom jelöltje lesz az erzsébetvárosi időközi választáson, ismerősen csenghet a VII. kerületi lakosok számára. Olajos ugyanis 2019-ig a fideszes kerületvezetés alatt az Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetője volt.

Bár az ellenzéki összefogás győzelme után távozni kényszerült posztjáról, a kerületi közéletben aktív maradt. Olajos rendszeres vendége a Breuer Péter által vezetett Heti TV reggeli műsorának, ahol tavaly szeptemberben például a Fidesz körzetfelelőseként hivatkoztak rá, de maga is arról beszélt az adásban, hogy el kíván indulni a jövőben az időközi választáson.

Olajos Facebook-oldalán is több fotó bizonyítja, hogy a Fidesz aktivistája.


Forrás: Olajos János - hivatalos oldala / Facebook

Tavaly ősszel a Stop Gyurcsány, stop Karácsony! petíció aláírásgyűjtésében is részt vett Vattamány Zsolttal, a kerület korábbi fideszes polgármesterével.

Egy másik poszt tanúsága szerint az országgyűlési választáson is a kormánypártot támogatta, a fideszes Kovács Balázs Norbertnek gyűjtött ugyanis aláírásokat. Erről azonban nem ő, hanem egy erzsébetvárosi fideszes önkormányzati képviselő, Veres Zoltán osztott meg fotót, de ő is ott áll az aktivisták körében. Ami azonban még ennél is meredekebb, hogy a fotón nem akárki karolja át Olajost, mellette ugyanis az a Ripka András áll, aki most fideszes ellenfele az időközi választáson.

De még ennél is nehezebben magyarázható, hogy mit csinált a kormánypárt helyi taggyűlésén idén májusban, ahol a kerületi fideszesek arról döntöttek, hogy Ripka Andrást indítják az időközi választáson a DK-s Borka-Szász Tamás lemondása miatt megüresedett képviselői helyért.

Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő fotóján ugyanis tisztán kivehető, hogy a terem leghátsó sorában ott tartózkodik Olajos János is, aki most a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom színeiben indul ugyanazon a választáson.

Az ügyben megkerestük Gattyán Györgyék pártját és Olajos Jánost is. Amint válaszolnak a megkeresésünkre, frissítjük cikkünket!

Frissítés: válaszolt a Megoldás Mozgalom sajtóosztálya, reakciójukat szó szerint közöljük:

„Természetesen tudtunk arról, hogy Olajos János a Megoldás Mozgalom VII. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje korábban a Fidesz-KDNP-vel is szimpatizált, de egyik pártnak sem volt soha tagja. Ahogy azt az Országgyűlési Választások kampányában is többször elmondtuk, mérsékelt, de szabadelvű pártként a MEMO senkit nem bélyegez meg. Azaz valakinek a politikai múltja nem lehet kizáró ok akkor, ha valaki az országért, a közjóért kíván tenni. Mindeközben azt is tapasztaljuk, hogy az Országgyűlési Választások eredménye, és a kampány színvonaltalansága sok jelöltet, politikust kijózanított, azaz egyre többen, a korábbi pártszimpátiájukat megváltoztatva, átgondolva egy új, friss, lendületes erőben bíznak. Olajos János esetében is ez történt. A jelölt a Megoldás Mozgalomban látta meg azt az erőt, amelyik sárdobálás nélkül, valódi, kézzelfogható megoldásokkal, az ország valós problémáira keresi a válaszokat. Olajos Jánost a kerületben ismerik és elismerik, diplomás, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, ismeri Erzsébetváros jelenlegi gondjait és problémáit.” (atv.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s