fbpx Komáromi Zoltán szerint többet kellene tesztelni, és akár iskolákban is lehetne kötelező az oltás | CIVILHETES

h i r d e t é s

Komáromi Zoltán szerint többet kellene tesztelni, és akár iskolákban is lehetne kötelező az oltás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Komáromi Zoltán szerint többet kellene tesztelni, és akár iskolákban is lehetne kötelező az oltás

2021. szeptember 16. - 13:10

 

Koronavírus: erősödik a negyedik hullám, emelkedik a fertőzöttek száma

Járványügyi szakemberek szerint beléptünk a járvány negyedik hullámába, a kormány azonban nem készül szigorításokra. Komáromi Zoltán egyetért azzal, hogy bizonyos munkakörökben kötelező legyen az oltás, sőt, szerinte az iskolákban is érdemes lenne ezt meglépni.

"Nem megnyugtató, hogy a lakosság 59 százalékát tudtuk beoltani egyszer, de már itt vannak hézagok, mert az első oltás által adott védettség hamarabb csökken le"- hangsúlyozta az ATV Start című műsorában Komáromi Zoltán háziorvos, a DK politikusa.

Egy ország járványügyi intézkedéseit nem egy dologból kell kialakítani szerinte, önmagában sem a szűrés, sem az oltás nem elég, a kettőnek együtt kellene jelen lenni.
Komáromi Zoltán biztos abban, hogy a háziorvosok pontosan tudják, kik nincsenek a saját praxisukban oltva, és keresik is őket állandóan.

"Annyi butaság jelenik meg az interneten, az emberek ezzel hülyítik egymást. A kormánynak kellene egy tisztességes oltási kampányt, tájékoztatást végezni" - magyarázta Komáromi. Szerinte a háziorvosokat, gyerekorvosokat rá lehetett volna beszélni, hogy oltsák be az embereket.

A DK egészségpolitikusa egyetért azzal, hogy bizonyos munkakörökben a munkáltató előírja a kötelező oltást. Ő az iskolákban is kötelezővé tenné az oltást, sőt, szerinte sokkal több tesztet kellene végezni az iskolákban.

Hangsúlyozta, hogy sokkal többet kellene tesztelni, hogy ki tudják szűrni időben a fertőzötteket. Ráadásul most elindult a légúti fertőzések időszaka is, nehéz csupán a tünetek alapján kiszűrni a vírust.

A háziorvos szerint annak ellenére, hogy a kormány nem vezet be szigorításokat, az emberek hordhatják a maszkot, érdemes távolságot tartani tömegben. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s