h i r d e t é s

Kizárás és erkölcsi megsemmisülés

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Kizárás és erkölcsi megsemmisülés

2020. december 02. - 16:42

Ellenzéki reakciók a Szájer-ügyre

A kép illusztráció! - Forrás: StayHipp

A Fidesznek nincs erkölcsi alapja arra, hogy megmondja, hogyan éljenek a magyar családok - írja közleményében az MSZP

A Fidesz szerint a társadalom alapja a család, a kereszténység és a konzervatív értékek, mégis bocsánatos bűnnek számít, ha a pártjuk egyik családos alapító tagja részt vesz egy illegális, drogos szexpartin? Ennek fényében felmerül a kérdés, hogy a Szájer-botrány után milyen alapon akarja továbbra is kizárólagossá tenni a magyar társadalom számára a saját kirekesztő családfogalmát? Ezek után mennyire hiteles a mindenkitől megkövetelt keresztény- konzervatív családmodell?

Milyen példát mutat a Fidesz azzal, hogy az igazságszolgáltatás elől menekülő képviselőjét politikailag felmenti vétke alól, megköszönve neki eddigi munkásságát ahelyett, hogy elhatárolódna tőle?

Az is súlyos morális kérdéseket vet fel, hogy ha a Fidesz vezérkarában tudtak az esetről, vajon miért akarták azt eltitkolni? Hiszen vasárnap még Szájer lelki kimerültségre hivatkozott, de hamar kiderült mi a valódi oka lemondásának. Nagy valószínűséggel arra számítottak, hogy el lehet tussolni az ügyet. Ismét felmerül a kérdés, hogy hány, meg hány korábbi ügyben cselekedhettek így? Ideje lenne, hogy Orbán Viktor megtörje a csendet és tisztázza, hogy tudott-e Szájer lemondásának valódi okáról?

Már az is szégyenteljes, hogy a Fidesz megköveteli a közössége tagjaitól, hogy félve, titkolózva éljék az életüket a szexuális orientációjuk miatt, de az teljesen elfogadhatatlan, hogy ma Magyarországon mindenki másra is rá akarják kényszeríteni ezt az életvitelt.

Ebből a morális válságból, amelybe a Fidesz saját politikája miatt került nehéz lesz kijönnie. Ha mégis megpróbálná először is fel kellene hagyni az álszentséggel, ki kellene vonulnia az emberek magánéletéből és hálószobájából, tudomásul véve, hogy mindenki saját döntései alapján alakítja magánéletét. Vonják le a tanulságokat, változtassanak politikájukon, de mindenekelőtt vonják vissza az Alaptörvény kilencedik módosítását. - írja közleményében az MSZP

A DK Szájer azonalli kizárást sürgeti a Fideszből

Azonnal ki kell zárni a Fideszből a bűncselekmény elkövetésén tetten ért Szájer Józsefet - A DK Orbán Viktor állásfoglalását várja

Szájer József illegális, drogos, csoportos szexorgiája sok kérdést vet fel, amelyekre leginkább Orbán Viktor tartozik válasszal az országnak. Szájer személyében a Fidesz egyik alapítója, az új, úgynevezett keresztény szellemiségű Alaptörvény írója, és nem mellesleg egy mai napig Fidesz-tag került összeütközésbe a törvénnyel és próbált meg elmenekülni a hatóságok elől. Ez az ügy nem maradhat további következmények nélkül.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor válaszokkal tartozik az országnak: mi lesz Szájer József sorsa azok után, hogy bűncselekmény elkövetése közben tettenérték, és az illegális, drogos csoportos szexorgiával szembement mindazzal, amire hivatkozva a Fidesz 10 éve tönkreteszi az országot? A kettő bármelyikének elegendőnek kellene lennie ahhoz, hogy Szájert kizárják a Fideszből! Őt is inkább eldugják a nyilvánosság elől, mint a pedofil Kaleta Gábort vagy a korrupt, szintén szexorgiázó Borkai Zsoltot, ha már az egészet eltitkolni nem sikerült? A DK azt követeli, hogy Szájer Józsefet még a mai napon zárják ki a Fideszből! - olvasható a DK közleményében


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s