h i r d e t é s

Kirúgtak egy kormányhivatalnokot, miután Orbán Balázs nem létező céget tett felelőssé a trágyaszag miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kirúgtak egy kormányhivatalnokot, miután Orbán Balázs nem létező céget tett felelőssé a trágyaszag miatt

2019. szeptember 14. - 10:28

 

A Miniszterelnökség utasította vizsgálatra a kormányhivatal vezetőjét, ennek eredménye a döntés. -írja a veszpresszo.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Kovács Tamás

A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője leváltotta azt a vezető munkatársát, aki téves tájékoztatást nyújtott az augusztus eleji, Budapesten, illetve Fejér és Pest megyében terjedő trágyaszag ügyében

– tudta meg az Origo. A kormányhivatal vezetőjét a Miniszterelnökség utasította vizsgálatra, ennek eredménye a döntés.

Augusztus elején néhány napra rendkívül büdös volt Fejér és Pest megyében, a szagfelhő egy időre beterítette a fővárost is. Az interneten elterjedt egy álhír, miszerint a Felcsút közelében lévő Óbarokon működő „Óbarok Kerti Vasút Kft.” a felelős a bűzért, mert új parkerdőt telepítettek és trágyáztak. Hamar kiderül azonban, hogy ilyen nevű kft. nincs a magyar cégadatbázisban.

Ennek ellenére, amikor Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő azt kérdezte a Miniszterelnökségtől, hogy ki a felelős a bűzért, Orbán Balázs államtitkár a nem létező céget tette felelőssé. Hasonlóan kínos, hogy állította:

A bejelentéseket és a hatósági vizsgálat megkezdését követően az érintettek a kifogásolt szaghatást megszüntették.

Orbán Balázs ezután bejelentette, hogy személyi következményei lesznek annak, ha kiderül, hogy a kormányhivatal hibás tájékoztatást adott a Miniszterelnökségnek.  

veszpresszo.hu


 

h i r d e t é s