h i r d e t é s

Kigyulladt a kovidos intenzív osztály a karácsonkői (Piatra Neamt-i) kórházban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kigyulladt a kovidos intenzív osztály a karácsonkői (Piatra Neamt-i) kórházban

2020. november 15. - 06:01

 

Az osztályon ápolt tizenhat magatehetetlen, koronavírusos betegből tíz életét veszítette

Forrás: Ziar Piatra Neamt / Facebook

Az intenzív osztályon előzőleg átalakításokat végeztek, hogy helyet csináljanak az újabb koronavírusos betegeknek. A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta.

A kórház intenzív osztályán, ahol a koronavírusos betegeket ápolták, 16 ember feküdt két helyiségben. A halálos áldozatok mind magatehetetlen, lélegeztetőgépre kapcsolt, intubált betegek voltak. A tűz fél hét körül ütött ki – közölte a kórház.

A román legfőbb ügyészség bűnvádi eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, az ügyet két olyan ügyészre bízták, akik korábban dolgoztak már hasonló helyzetekben: Marius Iacob a tíz éve történt bukaresti szülészeti tűzesettel foglalkozott, Eduard Mihai Ilie pedig a 2015-ös Colectiv-tűzvész ügyében indított eljárás vezető ügyésze volt. (foter.ro)

 

Részvéttáviratot küldött a magyar köztársasági elnök a román államfőnek

"Engedje meg, hogy Magyarország népe nevében ezúton fejezzem ki mindannyiunk őszinte részvétét a tragikus tűzesetben elhunytak családtagjainak és hozzátartozóinak. Szívből átérezzük fájdalmukat, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes felgyógyulást kívánunk" - írta Áder János Klaus Iohannisnak.
A kelet-romániai Karácsonkő (Piatra Neamt) koronavírusos betegeket ápoló megyei kórházának intenzív osztályán szombat este tört ki tűz, amelynek következtében tíz ember életét vesztette, és legalább heten válságos állapotban vannak.

Frissítés (2020. november 15. 15:01)

Szijjártó Péter a részvétnyilvánítás mellett felajánlotta Magyarország segítségét a román külügyminiszternek

Levélben nyilvánította ki részvétét Bogdan Aurescu román külügyminiszternek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szombati, karácsonkői (Piatra Neamt-i) kórház intenzív osztályán kitört tűz miatt és felajánlotta Magyarország segítségét.

A külgazdasági és külügyminiszter vasárnap közösségi oldalán felidézte: szombaton tűz ütött ki a romániai Karácsonkő megyei kórházának intenzív osztályán, ahol a koronavírusos betegeket is ápolták. A szerencsétlenség nyomán a betegek közül többen meghaltak, többek állapota pedig súlyos - tette hozzá.
Szijjártó Péter tudatta: levelet küldött Bogdan Aurescu román külügyminiszternek, amelyben a részvétnyilvánításon túl szükség esetére felajánlotta Magyarország segítségét. "A bajban össze kell tartanunk és segítenünk kell egymást!" - írta Szijjártó Péter bejegyzésében.
A kelet-romániai Karácsonkő koronavírusos betegeket ápoló megyei kórházának intenzív osztályán kitört tűzben tíz koronavírusos beteg életét vesztette, és legalább heten válságos állapotban vannak, őket egy új jászvásári mobilkórház intenzív osztályára helyezték át. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s