h i r d e t é s

Ki a valódi ellenzék Esztergomban? Hát ők biztosan nem!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ki a valódi ellenzék Esztergomban? Hát ők biztosan nem!

2019. szeptember 02. - 16:03

 

Kezdeném azzal, hogy kijön a harcos civil a tévéből és azonnal magyarázni, pontosítani kezdi azt, amit korábban elmondott.

Dr. Sípos Sándorné és Greiner Tamás az RTVE Hátter című műsorában - Forrás: rtve.hu / igom.hu

"Tisztázzuk írásban is az elhangzottakat!
Előre is elnézést kérünk mindenkitől, ha nem profi módjára nyilatkoztunk a tv-nek. Mentségünkre szolgáljon, hogy nem mindennapi és megszokott esemény számunkra."

- először is, nem nézem el, mert ezzel csak azt a képet erősíti bennem Greiner Tamás, hogy felkészületlen. Azonnal eszembe jut az a bölcsesség, hogy "ne menjen k*nak, aki attól fél, hogy megáll a kamion." Komolyra fordítva a szót, a Greiner Tamás vezette Civilek Esztergomért Egyesület lelkes, de talán az összes induló közül a legamatőrebb.

Greiner Tamás egyik bőséges kommentjében azt olvasom, hogy ő olyan ellenzéki, aki a város érdekében szeretné Hernádi Ádámot polgármesternek. Greiner meg van győződve arról, hogy a Fidesz jelölt mögött megfelelő anyagi forrás és megfelelő összekötettés van ahhoz, hogy Esztergom felvirágozzék. Természetesen ehhez két dolog szükséges. Egyrészt az, hogy Hernádiból polgármester legyen és az, hogy egyfajta civil kontrollként a civil jelöltekből legyen meg a testület többsége. Érvként hozza még a múlt sikertelen önkormányzati kombinációit; volt már ellenzéki polgármester, fideszes testülettel, ahogy többször volt fideszes polgármester és fideszes képviselőtestület. Egyszer sem működött. Arról egy árva szót nem ejt Greiner Tamás, hogy ennek mi lehetett az oka.

Lehet az oka a sikertelenségnek az, hogy a helyi fideszesek gyakorlatilag semmiben nem mernek dönteni még akkor sem, ha volt öt olyan évük, amikor minden csillag nekik állt? Az országot kétharmaddal a Fidesz irányítja, a polgármester Romanek Etelka csak a vicc kedvéért volt független, a képviselőtestületben meg öt évig csak söprögetni volt esélyük a listáról bejutott nem fideszes képviselőknek, mert minden esztergomi tudja, hogy a képviselőtestületben is kimaxolta a Fidesz a száz százalékos többséget.

És akkor megérkezik Greiner Tamás és csapata? Ismét idéznék a kommentből:

"Mi, a CIVILEK ESZTERGOMÉRT EGYESÜLET képviselő jelöltjei nem politizálni, pártokról vitatkozni, hanem várost építeni szeretnénk."

Tényleg? Politikai naivitás azt gondolni, hogy ez működőképes lehet. Sajnos ki kell ábrándítsam az olvasót. Esztergom nem bír ki újabb öt kisérletező évet és már előre borítékolom, hogy a Fidesszel nem fog menni. 1990 óta nagyban meghatározza a kormánypárt Esztergom irányát. Most egy kicsit vonatkoztassunk el Greineréktől és mindenki mástól. Nem kell hangosan, csak magunkban tegyük fel a kérdést. Esztergom jó irányba halad?

Kilencedik éve foglalkozom közélettel, kiváltképp az esztergomi belpolitikával és őszintén mondom, engem nem érdekel a véleményem alkotásakor, hogy a közéleti szereplők a magánéletükben milyen emberek, véleményt csak és kizárólag a politikai és közéleti szerepvállalásuk tükrében fogalmazok meg.

Greiner Tamásék soszorosan bizonyították, hogy civilek. A szó legjobb értelmében. Elvitathatatlan a szerepük és munkásságuk abban, hogy sok idő után újra összefogták az esztergomiak nagy részét és közösen majálist szerveztek. Ahogy azt is nagyon jó dolognak tartom, hogy elkezdtek egy olyan alulról építkező civil bázist felépíteni, amelyre minden közösségnek szüksége lehet. A hibát ott és akkor követték el, amikor a civil sikereiken felbuzdulva, fogalmam sincs mitől vezérelve elindultak az önkormányzati választáson.

Greiner Tamás kommentjét itt olvashatja:

Az esztergomi polgármesterjelöltekkel készült beszélgetéseket itt nézheti meg:

2019. augusztus 30. Greiner Tamás és Dr. Sípos Sándorné
2019. augusztus 23. Hernádi Ádám
2019. augusztus 16. Cserép János
2019. augusztus 9. Révfalvi Gergely


 

h i r d e t é s