fbpx Két perc elég a betörőnek az értékek megtalálására | CIVILHETES

h i r d e t é s

Két perc elég a betörőnek az értékek megtalálására

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Két perc elég a betörőnek az értékek megtalálására

2017. június 28. - 14:26

 

Kisfilmmel hívja fel a figyelmet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a lakásbetörésekre - mondta az InfoRádióban a szervezet szóvivője, Garamvölgyi László. - írja az inforadio.hu.

Forrás: inforadio.hu

Tévhit, hogy ilyenkor megnövekszik a betörések száma

– jelentette ki Garamvölgyi László. A statisztika évek óta azt igazolja, hogy nem növekszik, sőt szignifikánsan csökkent a bűncselekmények, azon belül az ingatlanbetöréseké is. Ettől függetlenül

az ésszerű óvatosság és a megelőzés nem árt.

Forrás: pixabay.com

Garamvölgyi László úgy véli, gyakran nem kellően megfontoltan kerülnek fel az internetre a nyaralásról készült felvételek. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szóvivője hozzátette, a megfelelő biztonsági védelem mellett nem árt, ha a szomszédokat megkérjük, hogy pillantsanak rá az ingatlanra, ürítsék a postaládát.

"A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács az ELTE-vel közösen nemrégiben egy olyan reprezentatív felmérést készített, amelyben 139 betörés miatt jogerősen elítélt, szabadságvesztését töltő nyilatkozott önként.

Ebből kiderült, hogy

a betörők kockázatelemzést is végeznek;

igyekeznek felmérni a rizikófaktorokat és annak megfelelően dönteni.”

Garamvölgyi László ismertette,

leginkább azokat az ingatlanokat támadják, ahol nincs vagy gyenge a védelem, a kutyákat és a mozgásérzékelőket sem nagyon szeretik.

Mint elmondta, a kampányfilmből kiderül, hét perc is elég, hogy a betörő bejusson egy lakásba.

„És ebben már a távozás is benne van. A nagy rutinjával villámgyorsan, mindössze kettő-négy perc alatt megtalálja az értékeket.”

inforadio.hu

 


 

h i r d e t é s